Sivu 1/1

Jaguar XF 2.2D -13vm

Lähetetty: Ti Syys 15, 2020 10:50 am
Kirjoittaja Alexci
Moikka,


Uutena kissankulman jäsenenä kaipaisin kokeneemmilta tietoa kyseisestä autosta.

-Sopiiko ympärivuotiseen ajoon
-Kannattaako maksaa 18k 2013vm autosta millä ajettu 170tkm
-Mitä kannattaa ottaa huomioon ostaessa mallia?
-Kävin jo kokeilemassa liikkeessä yhtä farkku jakkea ja kyllä kyyti on aika poikaa..

Re: Jaguar XF 2.2D -13vm

Lähetetty: Ti Syys 15, 2020 11:17 am
Kirjoittaja DiltWasney
Sopii hyvin ympäri vuoden ajoon. Huoltohistoria kannattaa tutkia tarkkaan. Etenkin milloin hihnat, vaihteistoöljyt jne vaihdettu.

Re: Jaguar XF 2.2D -13vm

Lähetetty: Ke Syys 16, 2020 6:53 am
Kirjoittaja Alexci
Kiitoksia vastauksesta.

Onkos näissä mitään lastentauteja tms mitä kannattaisi tarkkailla?

Re: Jaguar XF 2.2D -13vm

Lähetetty: Ke Syys 16, 2020 7:58 am
Kirjoittaja DiltWasney
Kannattaa koeajolla kokeilla kunnolla "kuinka lähtee", eli kiihdyttää, kaasuttaa, nostaa kierroksia. Ei saisi mennä vikatilaan, mikä kertoo että jotain on pielessä. Esimerkiksi itselläni oli yleinen vika: haljennut imusarja. Toinen yleinen mutta suhteellisen harmiton vika on etteivät käynnistyksessä aukeavat ilmastoinninluukut aukea. Vika on usein piilotettu kytkemällä niiden liike pois päältä jotta ne ovat koko ajan auki.

Mainitsin tuon hihnojen vaihdon ylempänä siksi, että näissä on aika pitkä vaihtoväli (tuossa 2,2 litraisessa muistaakseni nykysuositus 180tkm - pudotettu aiemmasta 234tkm suosituksesta) eikä sitä ole ehkä vielä vaihdettu, niin riippuen kilometreistäsi se voi olla edessäpäin kohtapuoliin.

Re: Jaguar XF 2.2D -13vm

Lähetetty: Pe Syys 18, 2020 9:46 am
Kirjoittaja DiltWasney
Kun Jaguarin omistajaksi päädyt, kannattaa sitten kartoittaa missä lähellä on joku hyvä luottohuolto missä saa ainakin erikoisemmat hoidot teetettyä (esim. juuri jakohihnat sun muut). Perus vuosihuollon nyt saa tehtyä missä tahansa asiansa osaavalla hallilla. Jaguar nimittäin taktikoi vähän sillä että varaosien saaminen on joskus hankalaa. Tämän opin kantapään kautta kun itselläni oli juurikin tuo haljennut imusarja-probleema. Olin auton ostanut liikkeestä ja vika paljastui pian oston jälkeen (olisi paljastunut jo ostotilanteessa jos olisin tarpeeksi lämmittänyt ja kiusannut autoa motarilla). Kysyin itse merkkiliikkeestä, sekä merkkiin erikoistuneesta liikkeestä ja molemmat olisivat saaneet tilattua omia kanaviaan osan muutamassa päivässä. Mutta koska myyjäliike halusi käyttää omaa sopimuskorjaamoaan, auto odotti melkein kaksi kuukautta osia. Samat osat ovat "tilattavissa" mitä tahansa reittiä mutta aina tulee ilmoitus "out of stock" ja toimitus kestää. Kaikki Jaguarien kanssa pidempään puljanneet ovat oppineet että osat saa parhaiten joko valtuutetun, tai muutoin merkkiin erikoistuneen liikkeen kautta.