Ostin ensimmäisen Jaguarini

Yleinen Jaguar-keskustelu
jaguar22
Viestit: 2
Liittynyt: Pe Kesä 04, 2021 3:12 pm

Ostin ensimmäisen Jaguarini

Viesti Kirjoittaja jaguar22 »

Terve!

Uusi Jaggen omistaja on liittynyt foorumeille. Ostin hiljattain XJ6:n vuosimallia 1997, 3.2 moottorilla. Kilometrejä on mittarissa 244tkm, mutta auto on tuotu Saksasta aikoinaan, niin oikeaa lukemaa voi vain arvailla. Siisti yksilö kuitenkin, moottori kehrää ja vaihteisto vaihtaa erittäin pehmeästi. Maalipinta ja sisusta oikein hyvännäköiset. Ensimmäisen kerran pääsen nautiskelemaan myös ilmastoinnista kesähelteillä.

Joitain miinuksiakin on. Juomateline-systeemi ei pysy kiinni, ja takana katto roikkuu. Pahin puute on kaiken kirjallisuuden puuttuminen (huoltokirja, käyttöohjekirja). Näitä jos jostain pystyy hankkimaan, niin tietoa otan vastaan mielellään.

Nyt vain kilometrejä alle ja nauttimaan!
DiltWasney
Viestit: 256
Liittynyt: Su Helmi 01, 2015 10:39 am

Re: Ostin ensimmäisen Jaguarini

Viesti Kirjoittaja DiltWasney »

Ebaysta löytää ainakin hakusanoilla XJ6 owner's manual paljon myytäviä yksilöitä, hintaa osaavat kyllä pyytää. Sisäkaton roikkuminen on erittäin yleinen vika näissä. Saksalaisessa autossa hyvää on ettei ole ajettu pohjoismaisilla suolatalviteillä. Kilometrien todenmukaisuudesta saa usein osviittaa katsomalla missä kunnossa kuljettajan penkki on. Riippuu toki yksilöstä ja edellisistä omistajista ja huolenpidosta, mutta yleensä kun mittarissa alkaa olla 300-400 tuhatta, alkaa kuljettajan penkki repeillä ompeleistaan tai jopa haljeta reikiä läpi nahan. Jos kuskin penkki on hyvässä kunnossa, lienee kilometritkin suhteellisen kohdallaan.

Et maininnut missäpäin asustat, mutta kannattaa tutkia mistä löytyy lähimmät jaguar-taitoiset korjaamot (muutkin kuin viralliset merkkiliikkeet). Esimerkiksi Espoossa on kaksi tunnettua asiantuntijafirmaa (Jag-Finn ja Karaasi), Helsingissä tiedän ainakin Autorep -korjaamon. Näissä ei-virallisissa pajoissa on usein paljon parempi ammattitaito näiden vanhojen korjailuun ja osien hankintaan kuin mitä virallinen merkkiliike osaa tarjota.
jaguar22
Viestit: 2
Liittynyt: Pe Kesä 04, 2021 3:12 pm

Re: Ostin ensimmäisen Jaguarini

Viesti Kirjoittaja jaguar22 »

Kuljettajan penkki on hyvässä kunnossa, ei ole reikiä tai repeämiä, eli sen suhteen vaikuttaa siis hyvältä. Asun Pirkanmaalla ja korjaamo on jo tiedossa, missä autoa käyttää, ellei mitään aivan erikoista vikaa ilmesty. Varaosien hankitaan pitää vielä vähän perehtyä, että mistä niitä tilaa.

Pitää katsoa, jos jonkun vihkosen laittaa Ebaysta tilaukseen. Netistä löytyi jotain manuaaleja ilmaiseksi pdf-muodossa, mutta paperinen versio olisi tietenkin paljon mukavampi.
Vasara
Viestit: 86
Liittynyt: Ti Syys 11, 2018 9:24 pm
Paikkakunta: Vantaa

Re: Ostin ensimmäisen Jaguarini

Viesti Kirjoittaja Vasara »

Enemmän luotan Saksalaisen auton kilometrilukemiin kuin "suomi"-auton. Saksassa kun on tuo mittarin ruuvaminen ollut rikos jo pitkään, mutta täällä ei vieläkään. :evil: Siellä myös myyjän autovaraston kiertonopeus on sen verran nopea, ettei ruuvaamiselle ole taloudellista tarvetta. (se on sitten eriasia mitä jobbari puuhailee matkalla Saksasta esim Puolaan tai Venäjälle... :roll: )
XJ x351 3.0D Portfolio vm 2010
Kopi
Viestit: 1931
Liittynyt: Ma Marras 29, 2004 11:25 am
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Ostin ensimmäisen Jaguarini

Viesti Kirjoittaja Kopi »

jaguar22 kirjoitti: Ti Kesä 08, 2021 1:41 pm Varaosien hankitaan pitää vielä vähän perehtyä, että mistä niitä tilaa.
Onnittelut. Tuolta löytyy jokunen varaosakauppias. Ja ehkä muutakin hyödyllistä tietoa.
viewtopic.php?f=1&t=3319
Köpi
1961 Mk2 3.8L MOD      ex: 2000 XJ8 3.2L Executive
Kuva
https://kulusjarvi.eu/jagmk2.htm
YLIMYS
Viestit: 15
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:24 pm

Re: Ostin ensimmäisen Jaguarini

Viesti Kirjoittaja YLIMYS »

jaguar22 kirjoitti: Ti Kesä 08, 2021 1:41 pm Kuljettajan penkki on hyvässä kunnossa, ei ole reikiä tai repeämiä, eli sen suhteen vaikuttaa siis hyvältä. Asun Pirkanmaalla ja korjaamo on jo tiedossa, missä autoa käyttää, ellei mitään aivan erikoista vikaa ilmesty. Varaosien hankitaan pitää vielä vähän perehtyä, että mistä niitä tilaa.

Pitää katsoa, jos jonkun vihkosen laittaa Ebaysta tilaukseen. Netistä löytyi jotain manuaaleja ilmaiseksi pdf-muodossa, mutta paperinen versio olisi tietenkin paljon mukavampi.
Mitä tahansa varaosia tarvitset niin SNG-barrattilta saat tilattua. Jos olet vähänkään epävarma onko osat oikein, lähetä heille sähköpostia jossa kerrot että etsit autoosi tiettyä osaa ja kerrot viestissä auton VIN-koodin
Vastaa Viestiin