JLR: vain sähkö ja hybridi 2020

Yleinen Jaguar-keskustelu
Avatar
Kopi
Viestit: 1770
Liittynyt: Ma Marras 29, 2004 11:25 am
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

JLR: vain sähkö ja hybridi 2020

ViestiKirjoittaja Kopi » La Syys 23, 2017 3:58 pm

1961 Mk2 3.8L MOD      ex: 2000 XJ8 3.2L Executive
Kuva
http://www.elisanet.fi/kopik/jag/jagmk2.htm

eeimmon
Viestit: 32
Liittynyt: La Maalis 25, 2006 4:17 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: JLR: vain sähkö ja hybridi 2020

ViestiKirjoittaja eeimmon » La Loka 07, 2017 11:45 am

Ei huolta, tämäkin dramaattinen uutinen on vain seuraus asiantuntemattomien toimittajien lankeamisesta Volvon taitavasti laadittuun julkisuus-jippoon.

Heti Volvon ilmoituksen jälkeen ihan vakavasti otettavissakin uutismedioissa (The Guardian, BBC, the Telegraph) hehkutetiin miten Volvo ei enää valmista vain polttomoottorilla varustettuja autoja vuodesta 2019 alkaen.

Hesarin pääkirjoitus tietysti veti mutkat suoriksi: "Volvo aikoo ensimmäisenä perinteisenä autonvalmistajana luopua ainoastaan polttomoottorin voimin kulkevien autojen valmistamisesta." Volvo sai paljon ilmaista ja myönteistä julkisuutta hetkessä.

Paitsi, tämä ei ole totta. Ei Volvo sitä väittänytkään, mutta uutinen oli kirjoitettu huolellisesti ja mutkikkaasti, niin että teknisesti tietämättömät toimittajat menivät ansaan. Volvo ilmoitti, että sen tuomat uudet automallit sisältävät vuodesta 2019 alkaen sähkömoottorin osana voimalinjaa. Siis hybridi, tavallinen tai ladattava, riittää. Nykyisten automallien tuotanto jatkuu kuten ennenkin, Volvon tapauksessa jopa 10 vuotta on mallin elinikää facelifteineen. Tietysti sähkö-Volvokin tulee, sitten joskus.

Muistuttaa sitä, kun Ruotsi päätti kansanäänestyksessä 1980 -luvulla luopua ydinvoimasta. Ruotsia alettiin pitää edelläkävijänä hirveän vaarallisesta ydinvoimasta luopujana ja suitsutettiin vihreissä piireissä mallina muilla. No, Ruotsin ydinvoimakapasitettii nousi tämän rohkean päätöksen jälkeen yli kaksinkertaiseksi 2000 -luvulle tultaessa. Uusia laitoksia ei rakennettu, mutta olemassa olevien tehoa nostettiin reilusti ...
XJ6 4.0 Vanden Plas "Miss Las Vegas"

trj
Viestit: 147
Liittynyt: Su Touko 11, 2014 7:22 pm
Paikkakunta: Leppävirta

Re: JLR: vain sähkö ja hybridi 2020

ViestiKirjoittaja trj » La Loka 07, 2017 5:34 pm

No, jos ovat varustautuneet siihen että se autokaupan promillemyynti vaihdetaan 1/100 promillemyynniksi, niin mikäpä jottei.

Vaan höpinä on ..., sitä samaa viherpesua niinkuin muukin hypetys tämän asian ympärillä. Kuka oikeasti uskoo siihen että autokanta on muuttunut pääasiallisesti jo sähköautoiksi, niin uudet kuin käytetytkin, ja yhteiskunnan(yhteiskuntien) koko infrakstuuri on valmis siihen, niin käsi ylös.
Pikainen laskutoimitus mitä sähköverkon tuotto ja kapasiteetin kestävyys pitäis olla että edes osa tästä automäärästä olis liikenteessä, ja varsinkin edes siedettävällä pikalatauksella. 100 kw auton ulostuloteho, eli vähintään 120 kw/h/autoa sisäänmeno. Ja paljonkos olikaan ihan se normi, okt:n pääsulake, saati osakeyhtiöiden/asunto? Ja mihin hintaan jakeluverot alkaa tienpäällä myymään pikatehosähköä, (jos kapasiteetti kantaverkossa edes riittää = kun ei riitä.)?

50-luvulla kuviteltiin että 2000-luvun autot lentää. No niin ne lentääkin, välillä vatukoihin. Ihan niinkuin 50-luvullakin.
Että semmosta, sähköautoilua luvassa. :shock:


Palaa sivulle “Yleinen”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa