Oma ensinmäinen Jaguar

Yleinen Jaguar-keskustelu
JakeFly
Viestit: 65
Liittynyt: La Joulu 01, 2018 1:02 pm

Re: Oma ensinmäinen Jaguar

ViestiKirjoittaja JakeFly » Pe Heinä 19, 2019 9:18 pm

Tänään vaihdoin sitten laakerin ja nappasin muutaman kuvan toimenpiteestä. Homma on helppo ja nopea tehdä eikä maksa kovin paljoa.

Kuva

Eli otetaan pyörä pois ja avataan vetarin mutteri (36mm).
Tämä voi olla sitten todella tiukassa ja kannattaa varautua isoon pulttipyssyyn tai pitkään voimavääntimeen ja lisä jatkoon. Itse kävin ampumassa mutterin auki kaverin tallilla raskaankaluston pulttipyssyllä, koska 120cm varsi ja n.100kg ei riittänyt.

Nyt voit irroittaa satulan kiinnikkeineen päivineen navan takaa. (2 x 15mm)

Kuva

Absin anturi löytyy navan takaa ja on yhdellä pultilla kiinni. (8mm) varovaisuutta sitten, kun nostat anturin ylös...

Kuva
Alapään pultti on helppo irroittaa, mutta suosittelen ensin vain löysäämään kaikki navan kiinnityspultit ennen ensimmäisen irroitusta. (18 & 21mm)

Kuva
Taka-akselin aurauksen säädön pusla. (13 & 15mm)

Kuva
Yläpuolisen kolmiotuen kanssa voi joutua taistelemaan mikäli tallista ei löydy akku tai paineilma pyssyä. Ota mutteri (18mm) vain löysällä ja Irroita nyt muut pultit kokonaan. Saat samalla vetarin irti ja käännettyä navan niin, että pääset kolmiotuen mutteriin käsiksi pulttipyssyllä.

Kuva
Nyt, kun napa on irti vie se paikkaan josta löytyy prässi. Prässää vanha irti ja uusi tilalle. Kaveri lupasi olla kotona, että saisin prässättyä omani, mutta kuinkas kävikään...

Kuva
Olin jo tietysti napauttanut navan kahtia ja laakerikuulat vilisti pitkin tallin lattiaa. Tässä vaiheessa kaveri siis soitti takaisin ja ilmoitti unohtaneensa laakerihomman ja oli mökillä. Mieleen tuli muutama ruma sana ja alkoi melkoinen soittelu. Prässiä ei ollut saatavilla ja auto pitää olla aamulla ajokunnossa.

Kuva
Näin ei sitten saa tehdä, mutta nyt oli pakko. Dremel lauloi jonkin aikaa ja sain lopulta leikattua laakerin irti navasta. Tässä vaiheessa prässäämällä laakerin vaihtanut on jo oluella ja minä haen laakerin pakkasesta. Laakeri on siis pakastimessa , että se olisi mahdollisimman pieni ja olisi helpompi asentaa puhdistettuun napaan.

Sain lopulta lyötyä vanhan laakerin avulla uuden paikoilleen ja sain paketin takaisin kasaan. Koeajo oli onnistunut ja kaikki toimii. Eli loppujen lopuksi kaikki hyvin ja homma tuli tehtyä, mutta ei se kivaa ollut... :lol:
S-type 2.7D vm-05

Ode
Viestit: 447
Liittynyt: Su Helmi 24, 2013 10:13 pm
Paikkakunta: Porvoo

Re: Oma ensinmäinen Jaguar

ViestiKirjoittaja Ode » La Heinä 20, 2019 7:31 am

JakeFly kirjoitti:Näin ei sitten saa tehdä, mutta nyt oli pakko. Dremel lauloi jonkin aikaa ja sain lopulta leikattua laakerin irti navasta. Tässä vaiheessa prässäämällä laakerin vaihtanut on jo oluella ja minä haen laakerin pakkasesta. Laakeri on siis pakastimessa , että se olisi mahdollisimman pieni ja olisi helpompi asentaa puhdistettuun napaan.

Sain lopulta lyötyä vanhan laakerin avulla uuden paikoilleen ja sain paketin takaisin kasaan. Koeajo oli onnistunut ja kaikki toimii. Eli loppujen lopuksi kaikki hyvin ja homma tuli tehtyä, mutta ei se kivaa ollut... :lol:


Kiitos hyvästä selostuksesta. Miten tiukassa laakeri oli; mahtaisiko lähteä irti hallitusti sellaista manuaalista kierretangoilla pelaavaa ulosvetäjää käyttäen?

O
S-Type 4,2, 2004
Sierra STW A, 1991
Astro AWD 8h, 1997

JakeFly
Viestit: 65
Liittynyt: La Joulu 01, 2018 1:02 pm

Re: Oma ensinmäinen Jaguar

ViestiKirjoittaja JakeFly » La Heinä 20, 2019 8:46 am

Kyllä se voisi lähteä, mutta tiukassa se oli. Napa (alumiini) oli melkoisen hapettunut laakerin ympäriltä ja välistä. Vaikka olin leikannut laakerin kahtia sai sen irrottamiseen käyttää melko paljon voimaa. Nyt napa on puhdas ja uusi irtoaisi varmasti helpommin. Laakerista ei kovin hyvin saa ulosvetäjällä otetta ja tietysti jännittää liika voiman käyttö alumiini osiin.

Taitavat olla yksilöitä kaikki ja riippuu miten edellinen on asennettu tai kuinka hyvin pohja on puhdistettu ennen uuden laittoa.
S-type 2.7D vm-05


Palaa sivulle “Yleinen”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa