Sivu 1/1

S-type sammui kesken ajon.

Lähetetty: La Tammi 02, 2021 10:16 pm
Kirjoittaja Maaria
Eilen tuo minun v. 2007 2.7 d jätti pojan tielle. Polttoainetta on:).
Pojan mukaan auton takapäästä olisi kuulunut joku naks, naks-ääni( tiedä sitten) ja auto sammui eikä startannut enään. Vähän pelkään, ettei täällä kukaan voi minua auttaa, koska vaihtoehtoja on taitaa olla tsiljoona. Mutta yrittänyttä ei laiteta.

Re: S-type sammui kesken ajon.

Lähetetty: Su Tammi 03, 2021 12:32 am
Kirjoittaja Coupe
Mitä tarkoittaa ettei startannut? Ei lähde käyntiin, vai startti ei pyöritä? Jos jälkimmäinen, niin veikkaan että kampiakseli leikannut.

Re: S-type sammui kesken ajon.

Lähetetty: Su Tammi 03, 2021 2:31 am
Kirjoittaja Maaria
Stsrttii ei reagoi millään tavalla, kun avaimesta kääntää,. Se ei edes yritä käynnistää autoa.
Kuulostaa taas tuhansien eurojen laskulta.
Mietityttää, että kuinka paljon tähän kannatta panostaa enää. Autolla on ajettu rapiat 200t ja siitä on moottori vaihdettu, tosin en tiedä milloin. Sillä luulisi olevan vielä paljon km edessä. Vikoja tuntuu ilmaantuvan koko ajan lisää. Nytkin siinä ovat xenonit, uuden vian lisäksi, jossain vikatilassa. Ajaa näkee joten kuten pitkillä.
Lämppari ei toimi. Kesällä puhalsi vain kuumaa ilmaa; nyt vain kylmää. Ikkunan lämmitin ei toimi. Tätä läppäriä yritettiin korjata, kunnes todettiin että koko kompressori pitää vaihtaa, jolloin totesin että vähän myöhemmin.

Rahaa näihin auton korjauksiin on kulunut muutenkin pitkä penni joten kannattaakohan tätä enää... Nyt voin sanoa, että auto on harrastajan, joka osaa itse korjata, auto.

Re: S-type sammui kesken ajon.

Lähetetty: Su Tammi 03, 2021 10:09 am
Kirjoittaja Vauxi
Kompressorilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa että tuleeko sisälle lämmintä vai ei. Lämppäri näissä on pari pykälää haastavempi tutkia kuin saman ikäisessä perus autossa. Eli vaatii osaavan henkilön ja sille kaaviot yms. Muuten menee vaan aikaa hukkaan.
Tuulilasilämmittimen toimimattomuudessa on käytännössä aina vähintään 1-monta lankaa poikki lasissa ja niiden takia ei kovinkaan moni omistaja ala lasia vaihtamaan. Lämppäri kun taitaa vielä kytkeä tuulilasin lämmityksen päälle kylmästartissa kuljettajalta kysymättä.
Olet siinä oikeassa että tuota sammumis/starttaus ongelmaa on aivan mahdoton netin välityksellä tutkia ilman vastapuolen mittauksia ja niiden tarkkoja selostuksia.

Re: S-type sammui kesken ajon.

Lähetetty: Ma Tammi 04, 2021 6:22 pm
Kirjoittaja Jagge Jäyhä
Ei starttaa ?? Palaako kojetaulussa valot elikkä tuleeko akusta virtaa ? Hälyyttääkö siellä mikään vikatila ? Perästä kuuluva poksahtelu ei välttämättä kerro mitään siitä missä vika. Mulla lähti monet viat pois kun vaihdoin uuden akun. Btw, onko vaihdekeppi P-asennossa ? Tuulilasivakuutus kannattaa myös ottaa. S-typen kymyys-kuumuus on ominaisuus, ei vika. En myöskään vaihtaisi tavan polttimoja xenon enkä led lamppuihin. Vanha Jagge on aika herkkä kosteudelle ja sähkölle. Pohjoisessa siihen täytyy tottua. Mulla paloi toissapäivänä latauksen merkkivalo koko ajan. Vika poistui tänään kun pakkanen on -17'C

Re: S-type sammui kesken ajon.

Lähetetty: Ti Tammi 05, 2021 8:04 am
Kirjoittaja Coupe
Kun kampura leikkaa vauhdissa, kone on niin jumissa ettei sitä käännä kampiakselin pultista moniurahihna irrotettuna. Silloin ei myöskään startti tunnu toimivan. Naksahtaan se, mutta pitäää tietysti ymmärtää mitä ääntä kuulostaa ja missä vaiheessa.

Re: S-type sammui kesken ajon.

Lähetetty: Ti Tammi 12, 2021 2:49 pm
Kirjoittaja Jagge Jäyhä
Jagge Jäyhä kirjoitti:Ei starttaa ?? Palaako kojetaulussa valot elikkä tuleeko akusta virtaa ? Hälyyttääkö siellä mikään vikatila ? Perästä kuuluva poksahtelu ei välttämättä kerro mitään siitä missä vika. Mulla lähti monet viat pois kun vaihdoin uuden akun. Btw, onko vaihdekeppi P-asennossa ? Tuulilasivakuutus kannattaa myös ottaa. S-typen kymyys-kuumuus on ominaisuus, ei vika. En myöskään vaihtaisi tavan polttimoja xenon enkä led lamppuihin. Vanha Jagge on aika herkkä kosteudelle ja sähkölle. Pohjoisessa siihen täytyy tottua. Mulla paloi toissapäivänä latauksen merkkivalo koko ajan. Vika poistui tänään kun pakkanen on -17'C


Eipä menny niinku Römsöössä. Just kun mainitsin latauksen merkkivalosta niin perjantaina (8.1) kissa vaan narahti kun yritin käynnistää. Pikalaturi peräkonttiin pariksi tunniksi ja nilkuttaen lähimpään korjaamoon katsomaan missä vika. Laturi sökönä ja pikaisen arvioinnin jälkeen totesin että mikäpä hänessä ja jääköön tänne koska lupasivat auton takaisin maanantaiksi. Kustannus 340€ työt ja 653€ uusi laturi. En yritä googlettaa mihin hintaan olis saanu muualta koska autoa tarvittiin. Sain auton eilen kuten sovittu oli ja nyt ollan Pohjois-Haagassa tyttären vieraana. Hyvinhän se kissa rullasi alamäkeen kohti Helsinkiä

Re: S-type sammui kesken ajon.

Lähetetty: To Tammi 14, 2021 2:50 pm
Kirjoittaja Maaria
Siis kojetauluun syttyi valot, mutta startti ei inahda. Pojan mukaan herjasi käsijarrua??.
Auto on ollut uuden vuoden aatosta korjaamolla, eikä sieltä ole mitään kuulunut.

Re: S-type sammui kesken ajon.

Lähetetty: To Tammi 14, 2021 6:47 pm
Kirjoittaja Jagge Jäyhä
Juu, siis valot syttyi kojetauluun mutta sen kuulee/tuntee kun starttimoottori ei pyöritä. Pikalatauksen jälkeen herjasi ensimmäisenä käsijarrua. Vissiin koska ohjausyksikkö ( vai mikä lie ajotietokone) nollautui ja alkaa sekoilemaan akun loppuessa ja sähkön puutteesssa. Painoin sitä keskikonsolin jarrunappia ja pystyin ajamaan huoltoasemalle saakka

Re: S-type sammui kesken ajon.

Lähetetty: To Tammi 28, 2021 3:03 am
Kirjoittaja Maaria
Toissa päivänä korjaamolta soitettiin, että auton moottori on ilmeisesti leikannut kiinni. Ei sen kummemmin kuulemma kannattanut ruveta tutkiimaan, mutta oli ottanut öljyt ulos ja huomannut, että siellä seassa on metallin palasia ja sen perusteella tehnyt päätelmän.
Sitä ei kuulemma kannata lähteä korjaamaan.
Pari päivää tuli paruttua, mutta nyt olen koonnut itseäni ja alkanut miettimään, että mitähän raadolle kannattaisi tehdä? Siinä on hienot uudet renkaat, uudet avaimet ja juuri huollettu moniurahihna ja vesipumppu jne.. Autossa on siis kaikki viimesen päälle, paitsi tuo moottori.

Re: S-type sammui kesken ajon.

Lähetetty: To Tammi 28, 2021 9:01 pm
Kirjoittaja KariTalvio
No eipähän nuo korjaamot halua sitä tutkia. Metallisilppu öljyn seassa ei kylläkään ole hyvä merkki.
Näissähän niitä alapään laakereita on pyörähtänyt ja siitä tulee silppua, eli ei välttämättä ole kiinni leikannut, mutta kallista joka tapauksessa.

Moottoria näyttäs olevan tyrkyllä Tallinnassa tuon osto/myyntipalstan mukaan.
Kysyminen ei taida mitään maksaa.

Mitä sitten laskee koko auton arvoksi, vieläkö kannattaa vaihtaa moottoria.
Harmillinen juttu.