XF alkaa heilumaan rajusti sivuttain montussa

Keskustelu teknisistä kysymyksistä.
peehoo
Viestit: 28
Liittynyt: Su Kesä 24, 2012 2:20 pm

XF alkaa heilumaan rajusti sivuttain montussa

ViestiKirjoittaja peehoo » Su Syys 16, 2012 3:13 pm

Tänään ajoi Hämeenlinnaan ja takaisin ja nyt kysynkin että mikä tuossa XF:ssä on rikki kun Nurmijärvelle saakka kun tiessä on "monttuja" / painumia joissa etupää niiaa... niin tuo perkeleen XF "melkein lähtee käsistä"... Tekee sellaisen pienen S liikkeen (mielestäni ensin oikealle) ja sen jälkeen tasaantuu. Tasaisella ja mutkaisella kaikki vaikuttaa ihan ok. Kun vauhtia oli tuollainen 130 niin montuissa "vapisi" oikealle ja vasemmalle...

Jotenkin tuntuu antavan vasen etupää "periksi"?

- Voisiko olla vasen etuiskari paskana? Tai jousi? - käyttäytyisikö silloin noin?
- Mikä muu voisi vaikuttaa? Millaiset kallistuksen vakaajahässäkät XF:ssä on?

No - tiistaina menee "firman piikkiin" huoltoon ja saavat laittaa kuntoon... Mutta vinkkejä/arvauksia mikä on vialla ja aiheuttaa tuollaisen käytöksen suoralla tiellä?

mikki
Viestit: 973
Liittynyt: Ti Huhti 21, 2009 4:24 pm
Paikkakunta: Helsinki / Espoo
Viesti:

Re: XF alkaa heilumaan rajusti sivuttain montussa

ViestiKirjoittaja mikki » Ma Syys 17, 2012 9:17 am

Huomenia!
Tämä on myötätuntovastaus kun jo aiemmin taisit kysellä eikä tullut vastauksia.
Kuten aiemmin on joku todennut: Aina ei saa vastausta ja syynä se, ettei ehkä vastaavaa ole koettu tai ei tiedossa syytä!
Se ei tarkoita, etteikö kysymyksesi kiinnosta!

Arvailen nyt:
- jousi poikki
- iskari hajalla

Kokeile painelemalla etukulmaa ja onko palautusheijaus samanlainen per puoli?
- joku pusla hajalla tai kallistuksenvakaaja irti tms.
- väärät aurauskulmat tms ja renkaat epätasaisesti kuluneet?

Entä renkaiden pinta? Kuulin just kun eräällä uudehkolla XF:llä oli yllättävän äkkiä pinnat menneet.
Oliko uria, nehän tekee tuota myös jos uran reunalta reunalla vetelee /seilaa?
Tietty jos aina tuo vika niin ura ei selitä.
Näistä ehkei apua mutta eiköhän syy helposti pajalla löydy!
M

Avatar
kissaeläin
Viestit: 4837
Liittynyt: Su Tammi 22, 2012 9:06 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: XF alkaa heilumaan rajusti sivuttain montussa

ViestiKirjoittaja kissaeläin » To Syys 20, 2012 10:53 pm

Tervehdys !

Mitä selvisi huollossa ?
Kuva Kuva
S Type R (2002) -Black Edition-

peehoo
Viestit: 28
Liittynyt: Su Kesä 24, 2012 2:20 pm

Re: XF alkaa heilumaan rajusti sivuttain montussa (Ratkaisu!

ViestiKirjoittaja peehoo » Pe Syys 21, 2012 5:28 pm

Jeps, morjens kaikille!!

Alkaa tämä meikäläisen Jaguarura saamaan jo farssimaisia piirteitä :roll: :twisted:

Jeps, vein auton Inchcapeen ja siitä sitten autoliikkeeseen hakemaan vara-autoa. Autoliikkeestä sitten ip ilmoiteltiin että kyllä siinä hetki menee ennen kuin on kunnossa joten ajele rauhassa varahäkkyrällä laitetaan kaikki "firman piikkiin". No meikäläistä asia alkoi kiinnostamaan ja kun seuraavana päivänä piti hakea tavaroita autosta niin työnjohtaja sanoi että tule samalla katsomaan mitä löytyy ja voi perkele!!

- Vasen etutukivarsi oli aivan vino - eli kun auto niiasi vähänkin voimakkaammin niin vääntynyt tukivarsi väänsi paikkoja - aiheutti narinan ja lähti sivulle heittämällä... eikä tässä vielä kaikki...

- Tuo oli sitten aiheuttanut kysymyksen että mitä siellä voisi olla muutakin niin jäljistä päätellen oli mällätty aika hyvinkin... Navigointiboksi paskana, maalattu ympäri, pohjassa / pakoputkissa / keulassa piilossa ymsyms hitsailtu migillä/tigillä ja pistehitsillä ja jostain jo lähti ruostetta tulemaan. Joku jalankulkijasensoriboksi paskana, johtonippuja korjailtu käsin "jatkettuna "sukilla"" jnejne... umpioiden kiinnitykset paskana, väärät vanteet / renkaat (S-sarjalaiset) ja vaikka mitä. Kaikkea en jaksa edes luetella... Kuitenkin niin että normaalilla tutkimisella autoa ostettaessa niitä ei huomannut!!
- Oli kuitenkin tehty pintapuolisesti niin hyvin että mitään ei löytynyt kuin etsimällä kunnolla ja katsomalla niin että oli jo epäilys (maalisauma, maalisumua tiivisteissä jne...)
- Kokonaiskustannusarvio korjauksista kaikkineen noin 10-15 t€ !!
- Ystävällisenä kommenttina sain Inchcapelta että kannattaisi harkita kaupan purkua koska vaikka kuinka laitettaisiin kuntoon niin voi silti tulla erilaisia sähköongelmia yms josta sitten meikäläinen on kusessa myöhemmin

No ei muuta kuin autokauppaan purkamaan kauppaa jossa kyllä suhtauduttiin esimerkillisen hyvin tilanteeseen ja olivat jo samalla aloittelemassa toimenpiteitä henkilöä/yritystä kohtaan (Lahtelainen) josta auto oli heille tullut. Espoolainen autoliike oli kyllä joutunut sellaisen kusetuksen kohteeksi ettei mitään rajaa :lol:

No tarina ei sitten pääty edes tähän!!

Mulla oli ollut kokoajan myös toinen XF kiikarissa ja kävin sitten samana päivänä kun tämä selvisi katsomassa sen ja vahingosta viisastuneena ajoin sen Inchcapeelle tarkistettavaksi. Ensin halusi siitä pari kymppiä mutta loppujen lopuksi ei veloittanut mitään. Tutkivat autoa varmaan 40 minuuttia!! (huomasi varmaan että kannattaa tehdä kunnolla kun tuolla asiakkaalla on jo metrin mittainen kyrpä otsassa :!:) ja loppustatus oli vasemman takarenkaan ylätukivarsi "kannattaisi vaihtaa" - mutta menee takuuseen!! -------------------------------------------------------------------> ei muuta kuin kaupan tekoon!! :D

No, kaupat tehtiin ja tänään vein auton sitten tukivarren vaihtoon. Aamulla kuitenkin autoa hieman rissasin ja ihmettelin kun kaasun painamisen jälkeen "ihan kuin kuuluisi joku ihme ääni joskus". No luulin että ääni liittyy tuohon ylätukivarteen kun se oli jotenkin vaikea paikallistaa ja kun ajoimme pienen lenkin huoltopäällikön kanssa niin hän oli samaa mieltä että eiköhän korjaannu tuolla ylätukivarren vaihtamisella.

Tukivarsi vaihdettiin - testiajo ja ääni jatkui!! Sitten alkoikin penkominen ja se paikallistettiin moottoritilaan ja ääni ikäänkuin kuului ilmanputsarista... Kone kiinni testereihin - ei mitään ihmeellistä ja porukka sen kuin lisääntyi auton ympärillä.... Lopputulos puhelinneuvottelun jälkeen oli se että on mahdollista että toisessa turbossa on jotain vikaa - esim. akseli mennyt tms ja joissain tilanteessa voi vaikkapa turbon siipi ottaa johonkin kiinni ja ääni tulee sieltä :?

No takuuseenhan tuokin menee - ei siinä mitään MUTTA olisihan se mukavaa päästä joskus ajamaan ostetullakin autolla eikä vain autoliikkeen lainavehkeillä (jonka tänään hain). Lopputulos on se että nyt puretaan ja tutkitaan jotta löytyy tieto ja sitten korjataan - mahdollisesti viikko - kaksi... PASKA!!

Loppukaneettina kaveri totesti että jos on turbo-ongelma niin on NIIN harvinainen ettei mitään rajaa - ja totesti että meikäläisellä on kyllä uskomattoman huono tuuri! I Agree!!

Jagge kuitenkin hommattu ja siitä pidetään kiinni ja uskotaan huomiseen. Ei muuta kuin leuka pystyyn ja kohti uusia pettymyksiä (nykyisen oooopelin kanssa)

edit: sen verran totean tässä vielä että 2 muuta autoliiketta inchchape saavat kaikki toiminnastaan puhtaat paperit. Toimiminen näissä tilanteissa on ollut esimerkillistä!!

Avatar
kissaeläin
Viestit: 4837
Liittynyt: Su Tammi 22, 2012 9:06 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: XF alkaa heilumaan rajusti sivuttain montussa

ViestiKirjoittaja kissaeläin » Pe Syys 21, 2012 7:23 pm

Tervehdys !
No voihan keturan tuiske sentään ! Aikamoinen petos tuossa kaupassa muhinut. Onneksi paljastui nyt vaikka samapa tuo vaikka olisi paljastunut myöhemminkn korvausnäkökulman vinkkelistä. Pitää todella käyttää autonsa jossain autotohtorilla jotta oikeasti tietää onko auto kunnossa. Hyvä että et ole ranteita ja muita valtimoita riipinyt vaan jaksat uskoa siihen että pääset ajamaan toimivalla ja ennenkaikkea turvallisella pelillä !
Kuva Kuva
S Type R (2002) -Black Edition-

Avatar
MarcusV
Viestit: 500
Liittynyt: To Huhti 12, 2012 8:34 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: XF alkaa heilumaan rajusti sivuttain montussa

ViestiKirjoittaja MarcusV » Pe Syys 21, 2012 9:14 pm

Mitä hittoa, oliko tuo alunperin hommaamasi mällipeli tuontitavaraa vai kenties aito suomiauto kun noin nätisti oli fiksattu? Näissä kolariautoissa on kyllä nykyään aina riskinsä, ongelmia voi tulla pikkuhiljaa tasaisin väliajoin pitkän aikaa etenkin tuolla sähköpuolella.
Ex Jaguar X-type diesel -04
-Alfa Romeo GT 2.0 JTS-
-Suzuki GSX-R 1000-

rebel58
Viestit: 779
Liittynyt: La Heinä 07, 2007 12:16 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: XF alkaa heilumaan rajusti sivuttain montussa

ViestiKirjoittaja rebel58 » Pe Syys 21, 2012 10:25 pm

Paska tsäkä, mutta onneksi liike kantoi kiltisti vastuunsa. Nyt otat puutarhasakset ja amputoit sn kyrvän otsastasi. Ranteita ei tuosta kannata ruveta aukomaan. Oliko se ihan kilvissä ja katsastettu???
Perkele nykyisessä rekisteriotteessa pitäisi lukea kuin ennen korjattu ja muutettu auto jos on kolariauto. Tosin kaikki ei mene Juvanmalmin ruttutukun kautta vaan on noita juostenkusten tekeviä nyrkkipajoja. Onneksi et ostanut yksityiseltä.vuosien paini ja oisit hävinnyt..
Pistää vihaksi tollainen työskentely ja auto on hengenvaarallinen.
5.8 LITRE LEAPING CAT!
Early XJ-S powerd by GM

peehoo
Viestit: 28
Liittynyt: Su Kesä 24, 2012 2:20 pm

Re: XF alkaa heilumaan rajusti sivuttain montussa

ViestiKirjoittaja peehoo » La Syys 22, 2012 10:55 am

MarcusV kirjoitti:Mitä hittoa, oliko tuo alunperin hommaamasi mällipeli tuontitavaraa vai kenties aito suomiauto kun noin nätisti oli fiksattu? Näissä kolariautoissa on kyllä nykyään aina riskinsä, ongelmia voi tulla pikkuhiljaa tasaisin väliajoin pitkän aikaa etenkin tuolla sähköpuolella.


Oli uutena ostettu Saksasta ja suomalainen yritys oli ensimmäinen omistaja - eli ei suomiauto mutta samantein uutena suomessa...

Vahva veikkaukseni on se että on ajettu pienessä känässä pöpelikköön, poliisi paikalle, ei kaskosta mitään (koska kuka hullu ajaisi ilman kaskoa!?) ja sen jälkeen paskat housussa ja yritetään pelastaa mitä pelastettavissa on...

Mutta sillä lailla hyvin tehty että ei huomannut kovin helposti. Tuo ajo-ominaisuus asiakin oli sellainen minkä huomasi vasta 120 kmh-> vauhdissa, suoralla tiellä jossa pitää olla monttuja. Tasaisella se meni kuin juna, mutkissa hienosti - ja sanotaan että on erilaisia autoja tullut sen verran ajettua että kyllä mä aika nopeasti yleensä olen oivaltanut onko joku kunnossa tahi ei...

Nyt vaan jopa tällä hetkellä ei oikein enää vituta vaan jopa naurattaa että toinen saman"oloinen" huono tuuri ja ehkä turbo paskana. Ehkä ennen joulua jo pääsee ajelemaan :lol:

Avatar
ballo
Viestit: 147
Liittynyt: Su Maalis 08, 2009 4:29 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: XF alkaa heilumaan rajusti sivuttain montussa

ViestiKirjoittaja ballo » La Syys 22, 2012 4:14 pm

No huhhuh.... Ei voi enää huonompaa tuuria olla. Toivottavasti saat auton pian ehjänä ja kestävänä takaisin. Eiköhän odottaminen palkita 8)
T:Niko
--------------------------------------
Jaguar XJ6 2003 (x350)
ex: X-type 2.1 V6

peehoo
Viestit: 28
Liittynyt: Su Kesä 24, 2012 2:20 pm

Re: XF alkaa heilumaan rajusti sivuttain montussa

ViestiKirjoittaja peehoo » La Syys 22, 2012 5:02 pm

No näin olisi toive... viikko - kaksi tuohon hommaan menee jos kysymyksessä on turbovika. Jos taas ei ole niin sittenhän sen saa nopeamminkin...

Ai niin, oli Inchchapen miehellä hieman vakavaa ilmettä kun totesin että nämä Jaguarit on näköjään kaikki ihan paskaa laatua. Mun otoksella jo 100% jaggeja on enemmän tai vähemmän isoa vikaa..!! :wink: :wink:

rebel58
Viestit: 779
Liittynyt: La Heinä 07, 2007 12:16 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: XF alkaa heilumaan rajusti sivuttain montussa

ViestiKirjoittaja rebel58 » La Syys 22, 2012 5:16 pm

ballo kirjoitti:No huhhuh.... Ei voi enää huonompaa tuuria olla. Toivottavasti saat auton pian ehjänä ja kestävänä takaisin. Eiköhän odottaminen palkita 8)

Hey älä viitti! Huonompaa tuuria olisi todella voinut olla. Autohan oli miina, mutta se olisi voint olla paljon pahempikin, tosin tuokin oli hengenvaarallinen. Jos ois itse uittanut tai ostanut yksityiseltä niin sulla ois ollut läjä ilman kuluttajasuojaa. Mun mielestä tässä loppu hyvin, kaikki hyvin. Niin, kunhan saat sen Oman Ehjän Jaggesi alle. Odottavan aika ei ole pitkä. Joulu tulee joka vuosi ja hyvää kannattaa odottaa. Kyllä sulla jouluna on Jagge alla. Toivottavasti jo tänä jouluna. Tämä ei ollut provosoivaa pottuilua vaan kannustavaa kirjoittelua.
5.8 LITRE LEAPING CAT!
Early XJ-S powerd by GM

peehoo
Viestit: 28
Liittynyt: Su Kesä 24, 2012 2:20 pm

Re: XF alkaa heilumaan rajusti sivuttain montussa

ViestiKirjoittaja peehoo » To Syys 27, 2012 10:16 am

Kiitoksia kannustavista kommenteista :)

Itse asiassa nyt alkaa näyttämään paremmalta ja huomenna pitäisi olla oma ostettu Jagge ajossa.

Inchcapen pojat soittivat eilen ja lopputulos oli se että turbovikaa ei ollutkaan. Olivat hankkineet toisen XF S-mallin tsekattavaksi ja ko. auto piti täsmälleen samanlaista ääntä kun nopean kaasun painamisen jälkeen kaasun vapautti. Tuota tutkittuaan todettiin että asia on ominaisuus. Kun painetaan kaasua alkaa toinen turbo työntämään tavaraa mutta kun samantein kaasu vapautetaan niin silloin ahtopainetta on "liikaa" eikä ole tarvetta sitä mihinkään käyttää niin silloin se päästetään jostain "vuotamaan" pois ja se aiheuttaa ko. äänen. Hyvä niin ettei tarvitse odotella!!

Parasta asiassa on se että totesivat kun auto kerran pukilla on niin vaihtoivat takuuseen myös takapaan molemmat alatukivarret ja jarruletkujen suoja"putket". Sopii meikäläiselle mainiosti. No perjantaina pitää hakea auto ajoon ja toivottavasti alkaa olemaan tyytyväinen omistaja :mrgreen:

mikki
Viestit: 973
Liittynyt: Ti Huhti 21, 2009 4:24 pm
Paikkakunta: Helsinki / Espoo
Viesti:

Re: XF alkaa heilumaan rajusti sivuttain montussa

ViestiKirjoittaja mikki » To Syys 27, 2012 10:35 am

Onnea!
Hyvä valinta tuo XF S.
275hv. Ajoin sillä 6 vrk ja 1000km koeajon.
Ruudikasta kulkua tiisselillä. 0-100km/h 6,4sek. Kyllä kulkee!

Hyvä tuo kommentti yllä. Opin sen jo reilu pari vuotta sitten Kaisankodin tapaamisissa.
Jaguarissa ei juurikaan vikoja - on vain ominaisuuksia!!!!!!
M

rebel58
Viestit: 779
Liittynyt: La Heinä 07, 2007 12:16 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: XF alkaa heilumaan rajusti sivuttain montussa

ViestiKirjoittaja rebel58 » To Syys 27, 2012 2:22 pm

^^ "Hukkaportti"?
5.8 LITRE LEAPING CAT!
Early XJ-S powerd by GM


Palaa sivulle “Tekniikka”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa