terve jaggelaiset nyt olisi apu tarpeen

Keskustelu teknisistä kysymyksistä.
jokke
Viestit: 9
Liittynyt: Su Maalis 26, 2017 10:52 am

terve jaggelaiset nyt olisi apu tarpeen

ViestiKirjoittaja jokke » To Maalis 30, 2017 6:02 pm

Nimittäin käytin x-typen 2.0d 2005 katsastuksessa ja tuli vika listaa ihan kivasti mutta osia etsiessä en vaan löydä seuraavaa millään nimikkeellä/ TAKA-AKSELISTO ALATUKIVARSI TAIPUNUT (SAANUT VARMAAN PIENE KOLHUN EDELLISOMISTAJALLA) PAREMMALLA NIMELLÄ PITKITTÄINEN ALATUKIVARSI TAIPUNUT,eli kun katsottiin niin ohut ja pitkä joka korissa kiinni ja takaakselissa noin 35-40cm pitkä....mikä on oikea hakusana tälle osalle...kiitos jo etukäteen kaikille.

trj
Viestit: 158
Liittynyt: Su Touko 11, 2014 7:22 pm
Paikkakunta: Leppävirta

Re: terve jaggelaiset nyt olisi apu tarpeen

ViestiKirjoittaja trj » To Maalis 30, 2017 7:43 pm

Olisko sille oikea nimi: pitkittäis alatukivarsi?
Vähimmällä sen korjauksessa pääset kun otat sen tukivarren irti ja väännät sen ihan itse takaisin suoraksi. Se on ohutta peltiluirua ja kääntyy takaisin muotoonsa melko helposti. Itse onnistuin vääntämään sen kerran mutkille kun tunkkasin epähuomiossa autoa siitä ylös renkaan vaihdossa. :shock:
En oikaissut tukivartta silloin heti, ja tietysti se kiero tukivarsi sitten söi puslan väljäksi etupäästä. Kannattaa samalla vaihtaa se pusla jos ja kun otat sen tukivarren irti. Ne etupään puslat maksaa muutaman kympin. Kuluvia osia, ja yhteensä se on 3-4 tunnin savotta per puoli, kaikkine töineen. Se pusla on aika tiukalla sovitteellla siinä tukivarressa. Lämpöä, viilapenkki ja sopivat hylsyt sen irrotukseen. Tai lyödä se kumiosa p...skaksi ja sahata rautasahalla sen puslan ulkokehä halki. Puslan ulkokehä on myös melko ohutta peltiä.
Ps. Kannattaa vähän rälläkällä pyöristää uuden puslan ulkokuoren kulmaa ja liukkarin kanssa sekä sopivilla hylsyillä että ruuvipenkissä sitten puristaan sitä uutta puslaa siihen tukivarteen paikalleen.

Tarkoitan näitä:
http://www.ebay.com/itm/FOR-JAGUAR-X-TY ... vc&vxp=mtr

Muoks:
Mondeossa on melko samanlainen tukivarsi (jos ei vieläpä täysin sama?) Kaveri oli vääntänyt myös omasta mondeostaan just sen samaisen tukivarren, ja se käänsi takaisin suoraksi ihan siinä paikallaan, ja kuulemma ihan sorkkaraudalla, isolla putkipihdeillä ja sopivia puupalikoita siinä välissä käyttäen. Se helpompi keino? :mrgreen:


Palaa sivulle “Tekniikka”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa