Mikähän X-typeen tuli? Nopeustieto puuttuu.

Keskustelu teknisistä kysymyksistä.
Islander
Viestit: 66
Liittynyt: La Touko 09, 2015 8:05 pm
Paikkakunta: Uusikaupunki

Re: Mikähän X-typeen tuli? Nopeustieto puuttuu.

ViestiKirjoittaja Islander » La Marras 09, 2019 6:01 pm

baronisti kirjoitti:No kiva kuulla että tuli kuntoon.

Islander:
Siis kompuran vieressä kulkeva johtosarja. Näit hiertymän ja purit siitä kohtaa johtonipun suojuksen ja laitoit palan ehjää johtoa. Oliko näin?


En nähnyt, vaan piti mittailla yleismittarin kanssa johtoja, kun oli purkanut ne auki kummastakin päästä, ja sitten yhdessä johdossa ilmeni kummallisia lukemia, niin piti sitten seurata sitä, johtonipun kanssa. Vieläpä samalla kun toinen mittasi, ja toinen eteni johtonippua myöden. Kun käsi osui liki kohdalle, näkymät mittarilla muuttui.

JagXtype:
Kojelaudan alla olevan johtosarjan mahdollisen vian varmaan näkee purkamatta mittaristoa, eli laittamalla päänsä polkimille ja katsomalla ylös?


Tämän tosiaan näkee alakautta, riittävän kirkkaalla valolla.

Kyselen koska epäilen että mulla on -07 X-typessä samoja vikoja!
X-Type 2.0D -07

JagXtype
Viestit: 33
Liittynyt: La Helmi 17, 2018 12:18 am

Re: Mikähän X-typeen tuli? Nopeustieto puuttuu.

ViestiKirjoittaja JagXtype » Ti Marras 19, 2019 12:18 am

Moi Baronisti

Se kojelaudan takana kulkeva johtosarja on kieputettu sillä samanlaisella teipillä, millä muutkin johtosarjat. Polkimilta kun tarkastuspeilin avulla vauriokohtaa katseli, niin näki vaan, että se teippi oli siitä kulunut. Jouduin irrottamaan sen johtonipun kiinnityksistään ja poistamaan teipin ennen kuin näin johtojen vaurioituneen.
Sitten vielä yksi potentiaalinen vikakohta liittyen ABSiin ja ajonvakautukseen. ABS-yksikön johtoliitin on pitkulainen ja liittimen johdot on kerätty liittimen toisen pään vedonpoistoon. Siihen tulee useallle johdolle 90-asteen mutka ja johdot eivät pidemmän päälle sitä kestä. Itselläni tuli siis siitäkin ABS- ja ajonvakautusherjaa, kun joku johto siinä liittimessä pätki. Vikaa etsiessäni purin liittimestä vedonpoiston pois ja suoristin kaikki liitimen johdot. Herjat poistuivat lähes kokonaan. Niitä on tullut enää harvakseen, ilmeisesti silloin, kun auto enemmän tärisee ja risa johto hetkellisesti pätkäisee.

Terv. Ismo

baronisti
Viestit: 40
Liittynyt: Su Syys 08, 2019 9:42 pm

Re: Mikähän X-typeen tuli? Nopeustieto puuttuu.

ViestiKirjoittaja baronisti » La Marras 23, 2019 1:11 am

Kiitos JagXtype tiedoista.
Väylävikaepäily lähti siitä kun xsenon automaattisäätö ei toiminut ja "yleiskorjaamon" OBD näytti vikaa joka paikassa, ainakin 20 kohdetta valosäädössä ja moottorissa. Oletin että väylässä on oikosulku ja OBD sekoilee. Vaihdoin valojen säätömoottorit ja korkeussensorin taakse. EI vaikutusta. Ei auttanut kuin mennä Jag-Finiin kunnon testeriin. SIellä yksi vasen säätömoottori näytti vikakoodia (juuri se mikä ei ollut antanut vikakoodia "yleiskorjaamon" testerillä). Vikakoodi nollattiin ja valojen säätö alkoi toimia. Myöskään moottori ei antanut yhtään vikakoodia, ei edes ilmamassamittari, eli oletan että väyläkin on kunnossa. Ihmettelen vain että tavallinen OBD testeri ei nollaa kaikkia vikakoodeja??
Mutta pääasia että valojen säätö tuli kuntoon. Seuraavaksi pitäisi saada valoautomatiikka pois käytöstä. On kuulemma valokatkaisimen ominaisuus.


Palaa sivulle “Tekniikka”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa