Sivu 1/1

pakoputki katkes

Lähetetty: Ti Syys 18, 2018 12:31 pm
Kirjoittaja Vastatuuli
Hei!
Tavallisesta poiketen kirjoittelen ongelmasta joka jo hoidettu, koska jutusta voi olla hyötyä jollekin. Tarina on tämmöinen: Autoni oli korjaamolla muusta syystä ja pakokaasuletku kuskin puolen pakoputkessa. Työn aikana ilmeisesti tuta raskasta letkua tönittiin ja äkkiä koko takaosan (viimeinen kuskin puoleinen vaimennin ennen ulostuloa) äänenvaimennin ja putki putos lattialle. Johtopäätös pikaisesti, putkiruosteessa siksi katkes! Tietysti kyselemään uutta vaimennninta suomalaisilta Jaggen varaosamyyjiltä, kyselyn tulos osaa ei saa mistään enää!!! Sitkeenä siissinä en antanut periksi vaan aloin surffaamaan netissä, aamupäivän haun tulos autoni sarjanumeroon sopivaa putkea ei ole missään. "Sitkeenä siissinä" en antanut periksi vaan hain ja hain ja hain.... kunnes silmiini sattui putki joka näytti samalta kuin omani pienellä kauneuserolla. Myyjä ilmoitti sarjanumerot autoihin joihin putki sopii, EI MINUN. Mieti parempi yrittää kuin antaa periksi, tilasin putken. Putki tuli aj näytti edelleen samalta kuin omani ja oli sisti hyväkuntoinen ruostevapaa jne.

Eilen toivekkaana kaverin luokse asentamaan putkea. Homman piti olla helppo ja heittäm'llä paikoilleen :lol: Sitä se ei todellakaan ollut, putken ripustin ruosteessa eikä lähde irti millään. Niin sitä ennenhän olimme purkaneet takakontin sisustuksen, takavalot ja maadotukset. oli nääs ripustin kiinni takakontin korokeosan alapuolella. Mutterit auki ja pois ..... no ei mutterit piti paloitella koska liian ruosteessa. 1,5h ja vihdoin ripusti kädessä. Ripustin niin ruosteessa, että se kelpasi vai hahmotelmaksi itse rakennettavalle työlle, asakartelua pellistä (onneksi kaveri osasi nämä hommat). Pitustin paikoilleen ja jännitystä käykö ostamani putki, MENI HEITTÄMÄLLÄ PAIKOILLEEN jeeee!

Miksi tämä tarina?
Joka kerta kun on mahdollisuus kurkata auton alustaa, niin tee se! Erityisesti tällaiset osat, jotka piilossa ja vaikea mieltää ongelmiksi, ei ole kiva kun äänenvaimennin putoaa 100km/h vauhdissa!!!! Jaguar on hyvin tehty auto ja omaani ajelin ilman toista takavaimenninta, kukaan ei edes älynnyt vikaa koska ei kovin äänekäs! Tuo takakontin korotusosa kannattaa todella ruostesuojata, mitä minä en ollut tehnyt. Ota kuvia alustasta niin paljon kuin mahdollista.

Jos olet autoharrastaja niin ei pidä pienistä säikähtää, aina voi olla joku ratkaisu, netissä surffaaminen kannattaa kun pitää järjen päässä ja etsii avoimesti ratkaisuja. Oma pakoputkisetti maksoi lähipostiin Englannista tuotuna 80€ siis käytetty hyväkuntoinen!

Tästä linkistä löytyy kuvia tapauksesta, jos joku haluaa katsoa: https://vastatuuli.kuvat.fi/kuvat/Jaguarin+korjaukset/