Michelin CrossClimate rengaskokemus

Keskustelu teknisistä kysymyksistä.
ässätyyppi
Viestit: 39
Liittynyt: To Syys 13, 2012 4:45 pm
Paikkakunta: Helsinki

Michelin CrossClimate rengaskokemus

Viesti Kirjoittaja ässätyyppi »

Olen kesäkuusta tähän saakka ajellut CrossClimateilla. Renkaat pitävät mainiosti Helsingin suolatuilla ja lumisilla teillä. Yllättävän hyvin rosoisella jäisellä kadullakin. Jonkin verran tärinää tulee rattiin, aiemmin ei kesärenkailla eikä kitkoilla moista ilmennyt. Golfissani on Keski-Euroopan kitkat, jotka jäisillä teillä menettävä pitonsa yhtäkkiä nopeammin kuin scandikitkat. Pääkaupungin kehillä ja pääkaduilla selviää kummallakin tyypillä erinomaisesti, Jaggekin nousee mäkeä tarvella pihaan ihan hyvin. Että kakkosautoon CrossClimatet varmaan sopivat maaseudun lumiteillekin.
ässätyyppi
Viestit: 39
Liittynyt: To Syys 13, 2012 4:45 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Michelin CrossClimate rengaskokemus

Viesti Kirjoittaja ässätyyppi »

Oikein jäisellä kehä 1:llä 10 pakkasasteella suti kunnolla ja piti ajaa varovaisesti. Pito selvästi on heikompaa pakkasella. Kiinteällä lumipinnalla toimii tyydyttävästi. Ero aiempaan Nokian kitkaan on selvä kovemmalla pakkasella (mutta näillä voi ajaa kesälläkin 30 lämmössä).
Avatar
Jubax
Viestit: 23
Liittynyt: La Huhti 27, 2013 12:54 pm
Paikkakunta: Hausjärvi

Re: Michelin CrossClimate rengaskokemus

Viesti Kirjoittaja Jubax »

Olisin varustanut oman XJ8:n CrossClimateilla, jos vain sopiva koko olisi ollut saatavilla. Niimpä autoon asennettiin misukan nastattomat, jotka nekin toimivat ympärivuotisessa ajossa nyt yli vuoden kokemuksella tyydyttävästi kelillä kuin kelillä. Itseasiassa kesällä jopa yllätyin, kuinka hyvin syrjäyttävät vettä rankkasateen kastelemalla tiellä. Toisaalta talven lumisilla teillä pito on sen verran hyvän tuntuinen, että perän sladitusta ei uskalla kokeilla yleisillä teillä. Minä silloin renkaita ostaessa kuvittelin, että olen liikenteen tukkeena näillä "välikelin" renkailla ja kevyt peräisellä V8:lla, mutta päinvastoin on käynyt, jonossa körötellään hitaampien perässä.

Misukat ovat kuulemma todella hyvin kulutusta kestäviä, mutta nekin on varmasti tarpeen uusia muutaman vuoden välein. Minusta on mahtava juttu, kun edes yksi rengasvalmistaja panostaa oikeasti ympärivuotisen renkaan kehittämiseen. Kun seuraava rengaskaupan aika koittaa niin en ole hevillä merkkiä vaihtamassa.
XJ8 Executive 2004
ex X-type 2.2D Business Exclusive+ Sedan 2008
Vastaa Viestiin