Sivu 1/1

X-Typen startti ei pyöritä

Lähetetty: Ma Kesä 10, 2019 4:47 pm
Kirjoittaja JagXtype
Moi taas.
Kauaa en saanut nautiskella suhteellisen ehjällä autolla ajamisesta. Kävi niin, että tässä yhtenä päivänä auto ei käynnistynyt. Kun virrat kääntää päälle, niin kaikki vaikutaa normaalilta, mutta kun avaimen kääntää starttiasentoon, ei tapahdu yhtään mitään. Startti ei inahdakaan, eikä kuulu pienintäkään naksahdusta tms. Ainoa mitä huomasin, on se että lämmityslaitteen näyttö häviää.
Mieleen tulee se, että starttirele on sökö, tai että ajonesto ei lähde päältä. Kokeilin myös kakkosavaimella, tuloksetta. Akun jännite oli 12,4 V.
Olisko hyviä vinkkejä, mistä lähtisin liikkeelle? Pitäisikö ajoneston antaa jotain indikaatiota, jos se ei lähde päältä?

Ismo

Re: X-Typen startti ei pyöritä

Lähetetty: Ma Kesä 10, 2019 11:37 pm
Kirjoittaja JNi
Voi olla vähän kaukaa haettua, mutta miten käy jos yrittää käynnistää kaapeleilla, sähköä luovuttavan auton ollessa käynnissä?

Jouko

Re: X-Typen startti ei pyöritä

Lähetetty: Pe Kesä 14, 2019 11:31 pm
Kirjoittaja JagXtype
Taitaa olla ajoneston häiriö kyseessä. Vaihdekepin takana oleva punainen valo syttyy, kun vääntää virrat päälle. Noin minuutin kuluttua se sammuu ja alkaa sitten vilkkumaan tahdissa 2-tauko-4-tauko-2-tauko-4-tauko jne. Tuo lienee jokin ajoneston vikakoodi. Täytynee katsoa ensin virtalukon kela ja sen johdot.
Kokeilin antaa apuvirtaa käyvästä autosta. Jännite oli yli 14V, joten sähkön puutteesta ei liene kyse.

Ismo

Re: X-Typen startti ei pyöritä

Lähetetty: Su Kesä 16, 2019 8:36 pm
Kirjoittaja Kopi
Tuossa on PATS-koodeja vain 23 asti:
http://www.bluejag.co.uk/Jaguar-XT-Tech ... System.pdf
Köpi

Re: X-Typen startti ei pyöritä

Lähetetty: Su Kesä 16, 2019 11:02 pm
Kirjoittaja s1jviita
On voinut paritus hävitä eli hinaa Jaguar huoltoon niin parittavat uudestaan.

Re: X-Typen startti ei pyöritä

Lähetetty: Ke Kesä 19, 2019 4:55 pm
Kirjoittaja JagXtype
Ongelma kohdentui lopulta siihen ajonestosysteemin rinkulaan (kelaan tai mikäsenoikeanimitysnytonkaan :roll: ), joka on virtalukon lukkopesän ympärillä. Otin sille tulevan nelinapaisen johtoliittimen irti ja asensin takaisin. Uusi käynnistysyritys ja moottori hurahti normaalisti käyntiin! Tarvinnen siis uuden rinkulan. Pienoinen ongelma on, ettei niitä kuulemma enää valmisteta, joten täytyy etsiä jostain käytetty.
Ismo