Korjausajat -pidetäänkö meitä pöljinä?

Tänne tietoa palvelujen tuottajista
dida
Viestit: 524
Liittynyt: Su Maalis 29, 2009 10:58 am
Paikkakunta: Tampere

Korjausajat -pidetäänkö meitä pöljinä?

ViestiKirjoittaja dida » Ma Huhti 26, 2010 7:58 pm

Vaihdoin juuri XK8:iin etupään joustintukien alapään puslat.

Vaihdoin itse, kun kysyin ensin täälläkin kehutulta jaggehuollolta, paljonko homma kustantaisi (pelkkä työ) ja paljonko aikaa kuluu.

Arvio kuului seuraavasti: asentaja on viimeksi käyttänyt siihen 3 tuntia -per puoli. Tuntihinta 95 euroa.

Eli koko homma pyöreät 600 egeä, pelkkä työ! Mielestäni aika oli pitkänpuoleinen ja päätin katsoa itse, miten vaihto onnistuu. Ensimmäisen puslan vaihtoon kului juuri tuo mainittu merkkikoulutetun ammattimiehen 3 tuntia. Tosin siinä ajassa ajoin myös yht 60 kilometriä Biltemaan, ostin av 41 hylsyn ja 2 -leukaisen ulosvetäjän, yhteensä 20 euroa, sekä tein niistä ja M12 pultista tarvittavat erikoistyökalut. Toinen puoli vaihtuikin sitten 45 minuutissa. Ja jaguarhuolloksi itseään kutsuva paikka sanoo, että 3 tuntia per puoli!

Joku on siitä vielä pyydetyn hinnan maksanutkin.

Takapään puslat ottavat kuulemma vielä pidempään, "kun on niin kauhee repiminen"! Otsallaankin näkee, että se on selvästi etupäätä helpompi. Kokeilen senkin lähitulevaisuudessa.

Pidetäänkö meitä ihan tyhminä rahamiehinä, joilta voi rokottaa mitä vaan?

Itse en toista kertaa mokomaan firmaan astu, palvelu tosin oli erittäin ystävällistä, kun vaihteistoöljyt siellä vaihdatin, mutta lasku silloinkin arvioon verraten kaksinkertainen. Ei kuulemma ollutkaan saanut suodatinta sillä hintaa, kuin minulle kertoi. Sain kylläkin pari nakkia evääksi, kun olin kaukaa tullut...

Ei hyvänen aika, millaista moraalia. Ja omistaja väitti vielä koppuloineensa Jaguareja 20 vai peräti 30 vuotta ja silti hyväksyy asentajiltaan moisen tupeloinnin. Ei voi kun ihmetellä.

t. Matti
Matti

XK8 Convertible -98
Alfa Romeo 159 Sportwagon JTDm 2,0 170 hv 2010
Kawasaki EN 500 1998

Avatar
jakeluvesimies
Viestit: 74
Liittynyt: Ma Heinä 06, 2009 12:59 am
Paikkakunta: Kuopio

Re: Korjausajat... ja hinnat -pidetäänkö meitä pöljinä?

ViestiKirjoittaja jakeluvesimies » Ke Huhti 28, 2010 12:08 am

Itse kyselin pariviikkoa sitten x-typeen jousien vaihtoa eräältä pajalta... Hintaa ilmoittettiin työlle arviolta 350 - 450 euroa, eikä sisällä pyörien suuntausta... Tarkistin, että työhönhän menee noin 3 - 4,5 tuntia, niin asia tuntui olevan.... Eli laskea siitä asennuksen tuntihinnaksi noin 100 euroa... Ymmärtääkseni hieman yli Keski-Suomen asennushintojen... Mikähän olisi hinta jousien laitolle, jos kysyisikin mondeolle..?

TP1
Viestit: 24
Liittynyt: La Kesä 16, 2012 4:53 pm

Re: Korjausajat -pidetäänkö meitä pöljinä?

ViestiKirjoittaja TP1 » To Heinä 19, 2012 1:12 am

Tämä ei kyllä ole ainoastaan Jaguar pajojen tyyli ja ongelma ;) Aikoinaan Audista porsi lasinnostin, arvioitu vaihtoaika 3h -> kaveri vaihtoi sen 1,5h epäkelvoilal välineillä..

Skoda suberB, Ilmastoinnin joku hilavitkutin vaihdettiin sama homma arvioitu työnkesto 3-4h kaveri taas duunas senkin suunnilleen linkkarin kanssa 1h aikana..


Sokerina pohjalla toyota D4D Porvoo Toyota (Somen ja luultavasti koko Mailman PASKIN korjaamo) Korjaus arvio 7000€ 13 000€ autoon -> Toyota Kotka korjauskulut 120€ (egr putsaus) :)

Avatar
kissaeläin
Viestit: 4838
Liittynyt: Su Tammi 22, 2012 9:06 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Korjausajat -pidetäänkö meitä pöljinä?

ViestiKirjoittaja kissaeläin » Ma Heinä 23, 2012 8:33 am

Tervehdys !

Kyllä kannattaa totta tosiaan ottaa pari eriävän korjaamon mielipidettä lähes hommasta kuin hommasta niin suunnileen pääsee kärryille misä mennään jos auto on pakko viedä korjaamolle. Sama pätee kyllä varaosien hintoihinkin, varsinkin Jaggessa tuntuu olevan aina lähes poikkeuksetta korjaamon tarjoama osa moninkerroin kalliimpi kuin itsetilattu esim british partsilta vast. Täällä voorumissa on eri yhteyksissä tulut esille mitä ihmeellisimpiä tarinoita korjaamoiden ja osien hinnoittelusta. Jokuhan nuo hinnat on tosiaan maksanut, kun tuollaisia uskaltaavat pyytää. Kuinkahan paljon ihmisiä jotka maksavat mitä pyydetään,viilataan linssiin ja vaihdatetaan osia jotka eivät kuulu varsinaiseen ongelmaan, on sekin mysteeri ? Ehkä joku täällä oleva ammatikseen autoja lääkäröivä voisi kertoa ammattilaisen mielipiteen edellisestä.

Itsekin kohtasin vaihdattaessa lambdoja tarjokseen, jossa inchcape antoi hinnaksi yhden vaihdolle 700 euroa töineen ja osineen. Tilasin itse lambdat kummallekin puolelle a´70 euroa kappale ja kummankin vaihto Bosch korjaamossa 150 euroa,-yhteensä 290 euroa inchcapen 1400 euroa vastaan.

Kyllä, meitä pidetään pöljinä !
Kuva Kuva
S Type R (2002) -Black Edition-

dida
Viestit: 524
Liittynyt: Su Maalis 29, 2009 10:58 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Korjausajat -pidetäänkö meitä pöljinä?

ViestiKirjoittaja dida » Ma Heinä 23, 2012 2:18 pm

Mutta onneksi vaan pidetään! Yritetään olla todistamatta luuloa oikeaksi :P :P
Matti

XK8 Convertible -98
Alfa Romeo 159 Sportwagon JTDm 2,0 170 hv 2010
Kawasaki EN 500 1998

Avatar
Jykkepoika
Viestit: 852
Liittynyt: Su Heinä 13, 2008 9:14 pm
Paikkakunta: Järvenpää

Re: Korjausajat -pidetäänkö meitä pöljinä?

ViestiKirjoittaja Jykkepoika » Ti Heinä 24, 2012 9:59 am

No, eikös se ole niin että artisti maksaa..... :D
Tää on mun henkilökohtainen mielipide mutta käsittääkseni alasta riippumatta asiakas maksaa ja sillähän se bisnes mailmassa pyörii. Turha kuvitella että esim. auto alalla lasipalatsit, markkinointiosastot, asiakastilaisuudet ruokineen ja viineineen yms. mitään hyväntekeväisyyttä olisi ?? Eikös se tavaran/palveluiden ostaja kaiken loppupelissä maksa? Lienee itsestään selvää että netistä itse tilatut varaosat on halvempia kuin marmoritiskiltä? Kaupasta haettu itse keitetty kahvikin on halvempi kuin hyvässä ravintolassa nautittu :mrgreen:
Toiset tykkää asioida ilmastoidussa asiakastilassa virvokkeita nauttien, lehtiä lukien, sijaisautolla pörräten, toiset taas asioi suoraan asentajan kanssa rasvaisen nosturin äärellä. Toivottavasti eri hinnalla...(kuten kissaeläin) mutta ei kait kenenkään perimmäinen yritysidea ole tehdä mahdollisimman nopeasti ja halvalla?(siis tietysti firman sisällä muuten mutta ei siihen asiakkaan loppulaskuun) Ja tavaraakin olisi hyvä myydä työn ohella (on muuten monessa firmassa osana asentajien palkkausta tuo asennettujen osien arvo...)

Lähtökohta kait se että joku haluaa ostaa jonkun palvelun, esim. auton vian korjauksen. Palvelun ostajan kannalta ei liene oleellista käytetäänkö korjaukseen 1 tunti vai 5 tuntia vaan se mitä laskussa loppusummana lukee ja onko homma hoidettu sovitussa aikataulussa kuntoon.
Myös kuluttajasuoja on autoasioissakin hintoihin vaikuttava tekijä. Asiakkaat haluavat tietää hinnan etukäteen ja siitä saa poiketa vain hieman. Jokainen autojen kanssa ropaillut tietää että hommat ei mene aina niinkuin elokuvissa, pultit katkeilee, kierteet menee, osat on jumissa yms. Jokainen yrittäjä joutunee hinta arvioita antaessaan ottamaan nämä huomioon.
Jos uskallettaisiin teettää hommat tuntityönä niin se olisi tietysti oikeudenmukaisempaa koska jos juuri sinun autossa homma kävisi kuin tanssi niin maksaisit vähemmän... mutta jos taas olisi "ylimäräistä" jumppaa niin maksaisisit senkin.
Sama se on auto kaupassakin, hintoihin joudutaan leipomaan arvaamattomia korjauksia jotka sitten joskus toteutuvat, joskus ei. Asiakas nämäkin kuitenkin loppupelissä aina maksaa.
Jykkepoika

Jaguar XKR-R convertible
Alfa Romeo Giulietta QV

Avatar
kissaeläin
Viestit: 4838
Liittynyt: Su Tammi 22, 2012 9:06 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Korjausajat -pidetäänkö meitä pöljinä?

ViestiKirjoittaja kissaeläin » Ti Heinä 24, 2012 10:43 am

Morjensta !

Totta tuo on. Ei ole ilmaista lounasta tai autoraappaa, aina on joku tarkoitus perimmäisenä: rahaa ja mitä enempi-sitä parempi. Eihän kukaan perusta liikeyritystä periaatteella- mitä enemmän tappiota sitä parempi :D

Tässä ainakin itselläni on kirjoituksen perustana kohtuus. Maksan kyllä työstä, eihän sitä itsekkään lähtisi toisen tuntemattoman autoa korjaamaan ilmaiseksi jos se työtäni olisi. Kohtuulliseksi en sanoisi esimerkkinä ollutta hintaa 290 euroa vs 1400 euroa. Tässä tapauksessa työ on ns aika selkeä ja yleinen, jossa mitään äärettömiä yllätyksiä ei pitäisi esiintyä. Vaihtoon oli mennyt vajaat parisen tuntia tuntihinnan ollen n.80 euroa . Inchcapella tavara+työ olisi ollut 700 euroa tunti. Tuon tason korjaamo kyllä tietää millainen homma on kyseessä ja mitä se vaatii. Toki tuohon 700 euroon saa merkkihuollon statuksen 12 vuotta vanhaan autoon :D

Missä kohtuus on, sitä kirjoituksellani peräänkuulutan. Mielestäni suoranainen valehtelu asiakkaalle työn vaatimuksista ja kestosta ei mielestäni kuulu hyvään ja vastuulliseen liikeideaan. Suorastaan huvittaa välillä kun testaavat mitä asiakas luulee tietävänsä asiasta, jos esittää tyhmempää kun on, alkaa tulla mitä ihmeellisimpiä ehdotuksia hinnoista. Tässäkin tapauksessa asiaatuntematonta jymäytetään jos mahdollisuus. Jos galluppia ruvetaan pitämään kumpaan ihmiset täällä veisivät autonsa Jag Finn vs Inchcape ja millä perusteella niin arvaisin Jag-Finnin kohdalla kuulevan hinnan, vastuullisuuden ja ihmisläheisyyden jne.


Ymmärrän että jos vikaa ei pystytä heti kertomaan niin työtä se vian etsiminenkin toki on ja siitä pitää maksaa. Tänään vien auton korjaamoon jossa parkkijarrun jumittumisvikaa etsitään-toki maksan siitä kun en itse enää pysty taidoillani sitä korjaamaan. vien sen taas herttoniemen Bosch:iin jossa olen saanut hyvää ja asiallista palvelua kohtuuhintaan.
Kuva Kuva
S Type R (2002) -Black Edition-

dida
Viestit: 524
Liittynyt: Su Maalis 29, 2009 10:58 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Korjausajat -pidetäänkö meitä pöljinä?

ViestiKirjoittaja dida » Ke Heinä 25, 2012 8:05 am

Joo, kohtuus pitää kaikessa olla ja työmies on palkkansa ansainnut. Mutta jos kotitarveasentaja tekee kolmessa vartissa sen, mihin merkkikoulutettu kaveri käyttää 3 tuntia, on kahvitauon mitta ihan väärä. Nimimerkillä merkkihuollossa joskus itsekin työskennellyt. Olen itsekin nähnyt, kuinka viereisen asennuspaikan kaveri jutustaa firman muun henkilökunnan kanssa reilut pari tuntia ihan vaan asiakkaan kiusaksi. Ja kaikki laskutettiin asiakkaalta.

Enkä kyllä anna Jag Finnillekään läheskään puhtaita papereita tässä suhteessa. Palvelu on kyllä erittäin ystävällistä, lähes Tampereen Alfa -merkkihuollon tasoa, mutta, mutta...
Matti

XK8 Convertible -98
Alfa Romeo 159 Sportwagon JTDm 2,0 170 hv 2010
Kawasaki EN 500 1998

Avatar
kissaeläin
Viestit: 4838
Liittynyt: Su Tammi 22, 2012 9:06 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Korjausajat -pidetäänkö meitä pöljinä?

ViestiKirjoittaja kissaeläin » Ke Heinä 25, 2012 8:54 am

Varmaan kaikissa korjaamoissa on jotain huomautettavaa asiakkaan näkökulmasta- otin tuon jag-Finnin ja Inchcapen esimerkkinä vaan. Oikeassa olet siinä että jos ammattilainen saa huippuvälineillä johonkin kolme tuntia aikaa ja itse tekee saman tunnissa haarukalla, niin herättäähän se vähän närää maksajassa. Tuohon pöljyyteen vielä sen verran, että jotkut vaan ovat valmita maksamaan mitä pyydetään kun eivät muusta tiedä, se heijastuu sitten hintoihin myös niille, jotka ovat edes vähän hajulla mitä homma vaatii.
Viimeksi muokannut kissaeläin, La Maalis 03, 2018 10:28 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kuva Kuva
S Type R (2002) -Black Edition-

Avatar
kissaeläin
Viestit: 4838
Liittynyt: Su Tammi 22, 2012 9:06 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Korjausajat -pidetäänkö meitä pöljinä?

ViestiKirjoittaja kissaeläin » Pe Marras 02, 2012 1:58 pm

Tervehdys !
Kyselin tänään tohon vanhempaan Ässään lämpöpumpun(heater vater valve) vaihdon hintaa. Jag-finn 3-4 tuntia + nestettä, jag corner 1 1/2-2h ! Kumpikin osapuoli on vaihtanut noita joten ei tuon ajan pitäisi nyt noin paljon holkkumaa sisältää !?! Pitäisi varmaan ystävystyä jonkun jaguarmekaanikon kanssa...

@Kyllä nyt rauhallisempaakin miestä välillä riepoo kun arviot jo ovat noin suuret. Harvemmin ne ajat nyt alla ainakaan jäävät, tosin moni saattaa ilmoittaa pienemmän ajan kuin todellisuus on. En nyt sinällään marise näiden kahden ajoista mutta yleisesti tämä on kyllä aika syvältä varsinkin kun ei ole todellista kuvaa homman hoitumisesta. Aika monasti jos arvio on 300 euroa esim, niin loppusumma on 450-500 euroa.jne. Tietysti niinkuin jo mainittukin asia voi olla hankalampikin jos jotain erikoista hommassa ilmenee. Kärsittävä on kun ei vaan ossaa ja ei ole tiloja vaikka osaisikin. Rebellin sanoin: Aaargh !!!
Viimeksi muokannut kissaeläin, La Maalis 03, 2018 10:29 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kuva Kuva
S Type R (2002) -Black Edition-

dida
Viestit: 524
Liittynyt: Su Maalis 29, 2009 10:58 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Korjausajat -pidetäänkö meitä pöljinä?

ViestiKirjoittaja dida » Pe Marras 02, 2012 3:47 pm

Niin....

Arvaappa, minkä firman työajoista tuo oma esimerkkini oli? Kysymys on sinulle erityisen helppo ;-)
Matti

XK8 Convertible -98
Alfa Romeo 159 Sportwagon JTDm 2,0 170 hv 2010
Kawasaki EN 500 1998

Antsu
Viestit: 65
Liittynyt: Ti Huhti 21, 2009 8:33 pm
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Korjausajat -pidetäänkö meitä pöljinä?

ViestiKirjoittaja Antsu » Pe Marras 02, 2012 4:16 pm

Didalle: tuosta samaisesta firmasta jäi kitkerä sivumaku vaikka sitä on täällä palstoilla kehuttu.

Työ varmasti tuli hoidettua asiallisesti mutta se laskutus: arvio työn kustannuksista ja auto työnalle > tekstiviesti puhelimeeni: auto valmis ja kustannukset korkeammat kuin arviossa > uusi tekstiviesti puhelimeeni: vielä korkeampi loppusumma (oli kuulemma unohtunut osa tunneista...)!!!

Tuli siis asioitua tuossa yrityksessä kaksi kertaa; ensimmäisen ja viimeisen kerran.

Antsu
--------------------------------------
ex: Jaguar XJ12L Series 2 1974

Avatar
ballo
Viestit: 147
Liittynyt: Su Maalis 08, 2009 4:29 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Korjausajat -pidetäänkö meitä pöljinä?

ViestiKirjoittaja ballo » Pe Marras 02, 2012 5:16 pm

No näin se vähän tahtoo olla, että kun kerran menevät mokaamaan, se monesti on viiminen moka kyseisen asiakkaan kanssa. Se asiakas kun ei ihan hevillä palaa. Itseäni ahdistaa juuri tuo hintojen suuri haitari korjaamoden välillä. Miten voi olla että samasta duunista voit joutua maksamaan esim. 400e ja toinen kehtaa kinuta 600-700e. Käsittämätöntä. Sitten jos vie auton Ei jaguariin erikoistuneeseen pajaan, saa työn 200 euroon.

Perus huolto on aika hyvä esimerkki. Normi huoltoon kuuluu yleensä, Öljy + suodatin. Raitisilmasuodatin ja putsarin vaihto. Noh peruspaja tekee halvimmillaa muutamalla kympillä ehkä satasella, kun taas merkkipaja ottaa muutaman satasen :D.

Ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan tyhmä joka maksaa 8)
T:Niko
--------------------------------------
Jaguar XJ6 2003 (x350)
ex: X-type 2.1 V6

rebel58
Viestit: 779
Liittynyt: La Heinä 07, 2007 12:16 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Korjausajat -pidetäänkö meitä pöljinä?

ViestiKirjoittaja rebel58 » Pe Marras 02, 2012 5:36 pm

Ai Tampereella toimii Alfojen huolto. Valitettavasti itä-suomessa ei. Siskoa vedätettiin siellä oikein huolella. Esim kytkinremppa kolme tonnnia ja alle tonnilla siellä ei päässy ikinä. Aaargh!!!
5.8 LITRE LEAPING CAT!
Early XJ-S powerd by GM

Avatar
Jykkepoika
Viestit: 852
Liittynyt: Su Heinä 13, 2008 9:14 pm
Paikkakunta: Järvenpää

Re: Korjausajat -pidetäänkö meitä pöljinä?

ViestiKirjoittaja Jykkepoika » Pe Marras 02, 2012 10:13 pm

Miten voi olla että samasta duunista voit joutua maksamaan esim. 400e ja toinen kehtaa kinuta 600-700e. Käsittämätöntä.Mä olisin enempi huolissaan jos kaikki pyytäs samaa hintaa, esim asfaltointia ostaneet lienevät siihen joskus törmänneet???

Eikös toi ole normi vapaan kilpailun asetelma, kysyt kytkinremonttia tai kylppärin laatotusta tms. Tekijöitä löytyy ja hintahaitaria osille ja työlle. Jokainen tekijä hinnoittelee työnsä ja teettäjä valitsee oman mieltymystensä mukaan missä teettää tai on niinku tällänen nuuka nysvääjä ja tekee ite :shock:
Jykkepoika

Jaguar XKR-R convertible
Alfa Romeo Giulietta QV

Avatar
kissaeläin
Viestit: 4838
Liittynyt: Su Tammi 22, 2012 9:06 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Korjausajat -pidetäänkö meitä pöljinä?

ViestiKirjoittaja kissaeläin » Pe Marras 02, 2012 11:07 pm

Tervehdys !
Kyllähän se on ihan perus markkinatalous kysyntä-tarjonta asetelma. Mutta jos kaksi ammattilaista tekee saman työn yhtä laadukkaasti toinen tunnissa ja toinen kahdessa niin herää kysymys että mitä se toinen teki sen toisen tunnin ?
Ei jaksaisi soitella aina koko mordoria läpi työtarjouksia kysellen. Pitäisi myös olla pajalla vahtimassa että töitä tehdään eikä sitten laskuteta vain nenänkaivuusta lisiä. Toisille näyttää kuuluvan pajan siivouskin korjaushintaan yms.
Mielellään kyllä nysvään ja teen mutta kun taidot ja välineet loppuu niin pakko olla markkinoiden armoilla. :wink:
Kuva Kuva
S Type R (2002) -Black Edition-

Avatar
Jykkepoika
Viestit: 852
Liittynyt: Su Heinä 13, 2008 9:14 pm
Paikkakunta: Järvenpää

Re: Korjausajat -pidetäänkö meitä pöljinä?

ViestiKirjoittaja Jykkepoika » Pe Marras 02, 2012 11:33 pm

herää kysymys että mitä se toinen teki sen toisen tunnin ?


Riippuu firmasta ja sen palkkausjärjestelmästä mutta ainakin joskus oli eräässä firmassa urakkapalkka.. Esim kytkinremontti asiakkaalle kiinteästi hinnoteltu xxx euroa ja siitä asentajalle kiinteästi xxx euroa. Autodatan ohjeaika oli 8h mutta näppärä ja pienet tauot pitävä kaveri teki niitä kaksi päivässä..
Kun työnantaja tunsi kaverien kyvyt ja uskalsi buukata autoja niin kaikki?? oli tyytyväisiä, asiakaskin sai kiinteän hinnan ( näinhän moni haluaa??) hommalle.

Ei kait autoala poikkea muusta bisneksestä asiakkaalta pyydettävästä hinnasta??
Jykkepoika

Jaguar XKR-R convertible
Alfa Romeo Giulietta QV

Avatar
Jykkepoika
Viestit: 852
Liittynyt: Su Heinä 13, 2008 9:14 pm
Paikkakunta: Järvenpää

Re: Korjausajat -pidetäänkö meitä pöljinä?

ViestiKirjoittaja Jykkepoika » La Marras 03, 2012 12:34 pm

Toisille näyttää kuuluvan pajan siivouskin korjaushintaan yms.


Eiköhän artisti tuonkin maksa joka paikassa?? Musta tuntuu että kun tämäkin kommenttini lähtee operaattori XX:n laajakaistaliittymästä internetin ihmeelliseen mailmaan niin eiköhän siinäkin kk. maksussa ole leivottuna sisään puhtaanapitokuluja niin konttoreissa kun laitetiloissakin.

Kuten jo aiemmin tässä keskustelussa on todettu niin kyllähän autonkin korjaus/huolto hinnat pitää sisällään paljon muutakin kun pelkän asentajan ruuvaamiseen käyttämän ajan.
Tuskin kenellekkään on suuri yllätys jos kerron että normi merkkikorjaamon nosturipaikan + asentajan pitää tuoda yrityksen kassaan tänä päivänä reilu 1000 € /työpäivä jotta homma pyörii ja tuottaa jotain omistajilleen.
Tarkoitan siis yritystä joka on sitä kokoluokkaa että palkkalistoilla on myös "pukuhenkilökuntaa" ja lasipalatsia työtiloina. Organisaatiosta ja toimitiloista tinkimällä voi sitten lohkaista tosta hinnasta pois siivuja.
Siksi kait aikas yleistä onkin että tänä päivänä esim. huoltojen hinnat leivotaan paketeiksi jotta noihin tuottoihin päästään. Useimmiten myös aikaperusteisessa laskutuksessa käytetään perusteena "ohjeaikoja" eikä todellista työhön käytettyä aikaa. Ns. tuntinta pysyy "kohtuullisena" mutta ei ole sama kuin työhön käytetty aika.
Ja autoala ei liene mikään poikkeus, bisnes on bisnestä...
Jykkepoika

Jaguar XKR-R convertible
Alfa Romeo Giulietta QV

dida
Viestit: 524
Liittynyt: Su Maalis 29, 2009 10:58 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Korjausajat -pidetäänkö meitä pöljinä?

ViestiKirjoittaja dida » La Marras 03, 2012 10:12 pm

Joo, kyllä kaikki nykyään maksaa ja on maksanut ennenkin.

Mutta nyt, kun puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä, niin Jag Finnissä minua on kerran kusetettu ja toisen kerran yritetty. Kolmatta soittoa siihen firmaan ei tule. Kyllä siellä asiallisesti työ tehdään, mutta laskutus on asia erikseen. Sovitut varaosahinnat eivät ekalla kerralla pitäneet paikkaansa, vaan maksoivat yllättäen reilut tuplasti. Ja sitten tämä naurettava asennusaika, otsallaankin näki, ettei niin pitkää aikaa saa mikään tumpelo kulumaan.

Mutta ainahan tuota saa yrittää, ja tälläkin palstalla on heidän tyytyväisiä asiakkaitaan, niin mikäpä siinä. Jokainen korjauttaa autonsa, missä hyväksi näkee.

Kyllä asennusaika pitää olla realistinen, tuntihinta sitten vaihtelee. Asennusaika osoittaa sitä ammattitaitoa. Merkkikorjaamoiden urakka-ajat ovat tietysti toinen juttu, mutta silloin asiakkaalla on myös takuu siitä, ettei tumpeloinnista tarvitse maksaa.

Tampereella kyselin C5 sitikan automaattilaatikon öljynvaihtoa hyvämaineisesta liikkeestä ja siellä sanottiin, ettei anna mitään hintaa, koska kerran pohjatulpan kanssa on tapeltu tuntikausia. Öljynvaihto tehtäisiin tuntityönä :lol: :lol: :lol: ! Nokialta hinta sanottiin heti ja se piti. Jos asentaja ei osaa avata tiukassa olevaa pohjatulppaa, ei se ole asiakkaan vika.

Sama periaate pätee myös jaggessa.
Matti

XK8 Convertible -98
Alfa Romeo 159 Sportwagon JTDm 2,0 170 hv 2010
Kawasaki EN 500 1998

Avatar
kissaeläin
Viestit: 4838
Liittynyt: Su Tammi 22, 2012 9:06 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Korjausajat -pidetäänkö meitä pöljinä?

ViestiKirjoittaja kissaeläin » Su Marras 04, 2012 10:14 am

Tervehdys !
Ei mielestäni ole millään tavalla herrasmiestavan vastaista puhua asiasta oikeilla nimellä kun perustuvat omaan kokemukseen ja asia esitetään oikein. Itsekin pidän jag-finnin tuloksia hyvinä mutta en voi olla myöskään sokea näkemään että nämä ajat asioiden hoitamisessa ja hinnoittelussa voisi hoitaa toisinkin. Jos summa alkaa mennä sovitun yli pahastikin niin soitto asiakkaalle on aiheellinen. Jos jotain yllättävää löytyy niin soitto asiakkaalle että mitä tehdään. Jos sovittu arvio on esim 400€ niin loppulasku ei voi olla 700€ yhtäkkiä ilman mitään ennakko varoitusta että korjasimme mm myös muita vikoja kun löysimme. Tuo dida:n esimerkki hyvä siitä että jos itse tekee työn esim tuntiin ja ammattilainen ammattivälinein kolme tuntia niin kusetusta se on ei muuta. Joku voi esittää eriävän mielipiteen nyt perusteluineen että jos ei ole kusetusta niin mitä sitten. Lisäyksenä että jos yrityksen johtoajatus on ammattitaito niin sitä odottaa että asia sekä osataan vimosen päälle ja työnkin odotetaan hoituvan täten rivakasti ilman ongelmia.
Nyt sitten varmaan vastataan että älä vie autoa sinne enää. Vien seuraavaksi jag corneriin vaihteeksi ja katson miten siellä homma toimii. Jag finn on tehnyt kaikki korjaukset loistavasti mutta tuo hinnoittelu ei toimi asiakkaan osalta. Valitettavasti taipumus on käyttää auto jaguar erikoistuneissa liikkeissä koska ei näitä autoja osata korjata monessakaan paikassa. Puuttuu työkaluja, kytkentäkaaviot yms ja homma ei toimi.
Kuva Kuva
S Type R (2002) -Black Edition-

andreas
Viestit: 18
Liittynyt: La Huhti 10, 2010 7:30 pm

Re: Korjausajat -pidetäänkö meitä pöljinä?

ViestiKirjoittaja andreas » To Marras 08, 2012 10:51 am

Valitettavasti oma tuntemus on saman suuntainen kuin Didalla.

Erehdyin käyttämään "tunnetun asiantuntijayrityksen" palveluita kun työssä olisi tarvittu UK:sta tilattavaa erikoistyökalua tai irrotettava osa olisi pitänyt hajottaa. Kumpikin vaihtoehto olisi lopulta osoittautunut huomattavasti edullisemmaksi ja nopeammaksi.

Laskutetut tunnit eivät oman kokemusmaailman valossa korreloineet tehdyn työn kanssa. Lisäksi laskulla oli toisen asiakkaan autoon tehdyt työtä.

Sen verran opettavainen kokemus tämä oli, että tuli hoidettua ne kaksi kuuluisaa asiointia kerralla.

Avatar
kissaeläin
Viestit: 4838
Liittynyt: Su Tammi 22, 2012 9:06 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Korjausajat -pidetäänkö meitä pöljinä?

ViestiKirjoittaja kissaeläin » To Marras 08, 2012 2:49 pm

Tervehdys !
Alkaa pikkuhiljaa näemmä tulemaan enemmän esille näitä asiakaspalveluelementtejä.
Joku joka oikeasti tuntee tuon johtajan niin voisi hieman kysellä että mikä on ajanut nykyiseen toimintaan vai onko homma ollut aina tällaista touhua. Vissiin jonkin verran on asiakaskuntaa karsinut tälläinen viilaus. No, onneksi täällä on muutama muukin palveluntarjoaja jäljellä johon voi viedä. Tosin ei ole kokemuksia näistä.
Kuva Kuva
S Type R (2002) -Black Edition-

blueflame
Viestit: 31
Liittynyt: Ke Huhti 04, 2012 10:02 pm

Re: Korjausajat -pidetäänkö meitä pöljinä?

ViestiKirjoittaja blueflame » To Marras 08, 2012 8:17 pm

Vein oman autoni täällä Tampereella merkkiliikkeen korjaamoon ilmastointiremonttiin. Taisi mennä viikko,ennenkuin sain soiton homman etenemisestä. Itse yritin aina ehtiessäni soitella,mutta puhelut meni aina Helsinkiin keskukseen. Lasku oli sellainen,etten kehtaa edes kertoa ja kaasut tuli vuorokaudessa pihalle. Soitin seuraavaksi Jagcorneriin Karille,joka ystävällisesti lupasi Tampereen ohi kulkiessaan ottaa autoni mukaansa ja tutkia mitä se on syönyt. Auto talvehti 5 kuukautta Jagcornerissa ja pojat laitteli sitä aina ehtiessänsä. Ilmastointi tuli kuntoon,alustaa puslitettiin,vesipumppu,remmit,vaihteistohuolto,normihuolto ja vähän maalaustakin. Lasku oli inhimillinen ja auto todellakin oli kuin eri vehje ja ongelmitta sai kesän ajella. Kyllä tuollaisen projektiluonteisen laitteen kanssa ainakin saa marmoritiskit unohtaa. Uusien autojen kanssa tietysti eri juttu,kun työ on pääsääntöisesti huoltoa.
XKR Convertible -01

Avatar
kissaeläin
Viestit: 4838
Liittynyt: Su Tammi 22, 2012 9:06 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Korjausajat -pidetäänkö meitä pöljinä?

ViestiKirjoittaja kissaeläin » To Marras 08, 2012 9:31 pm

Tervehdys !
Kuulostaa hyvältä. Ei vielä ole kantautunut negatiivista tuolta jagcornerista. Toki niitäkin mielelläni luen jos on jollain tällaisia kokemuksia. Tietysti mukavaa jos tekevät työnsä innolla ja periaatteidensa mikaan niinkuin mainos antaa olettaa. No, keväällä kun laitan kilpiin tämän toisen ässän niin selviää toi cornerin meininki kun pitää vähän korjailla sähköjä siellä.Todella mukava olisi löytää sellainen luotettava paikka missä ei tunne olevansa pelkän rahastuksen kohde.
Kuva Kuva
S Type R (2002) -Black Edition-

Avatar
kissaeläin
Viestit: 4838
Liittynyt: Su Tammi 22, 2012 9:06 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Korjausajat -pidetäänkö meitä pöljinä?

ViestiKirjoittaja kissaeläin » Ti Marras 27, 2012 10:10 pm

Tervehdys !

Eräät henkilöt ovat suivaantuneet siitä että täällä kritisoidaan tiettyjä jaguar korjauspalveluita tarjoavia yrityksiä ja muitakin liikkeitä. On toki ymmärrettäävää että kärkevällä kirjoittelullani olen pahoittanut mieltä ja aiheuttanut mielipahaa. Se ei ole ollut tämän tarkoitus vaan perimmäinen ajatus omissa kirjoituksissani on ollut herättää keskustelua tämän otsikon mukaisesti tosiasiasta, että asiakas tuntee ajoittain että laskutus ei ole ollut täysin oikeudenmukaista tehtyyn työhön nähden tai muuten ei ole liikkeen ja asiakkaan välillä toiminut vuorovaikutus.

Esimerkkeinä tietysti nämä arvioidut korjausajat jotka venyneet tai itse suoritettuna ovat puolta lyhyemmät jne.
Esimerkkinä eräässä paikassa suoritettu sytytystulppien ja puolien vaihto johon käytetty 2h aikaa. Ensimmäistä kertaa itse vaihdettuna hommaan meni reippaasti alle tuon. Miksi ammattilaisella meni 2h aikaa vaikka mitään ongelmia ei ollut ? Mitä tästä pitäisi ajatella asiakkaana paikan tehokkuudesta jne ? Kyllä jokainen varmasti harkitsee mielessään uudelleen auton viemistä takaisin. Ammattitaidon vuoksihan autot tuodaan sinne liikkeeseen alunperinkin korjattavaksi, eikä sinne jokaiseen autoon erikoistuneeseen liikkeeseen. Ajatuksena tietysti että auto saa erityisen hyvää kohteluavripeästi ammattitaidolla. Ammmattitaitoa en ole epäillytkään vaan laskutettuja tunteja suhteessa tehtyyn työhön. Lähes aina teetetyt korjaukset ovat sujuneet pääsääntöisesti kiitettävästi kaikkialla mutta maksanko erityiskohtelusta aina satoja euroja enemmän.

Toki on ymmärrettävää että korjausarviot ovat arvioita mutta tiettyä ammattitaitoa on myös arvioida ne lähes paikkaansa pitäviksi ja ilmoittaa asiakkaalle jos asiassa ilmenee jotain ongelmia-mikä sitten korreloituu ihmetykseen loppusumman ollessa kymmeniä prosentteja enemmän. Myös arviot varaosista jne olisi hyvä kertoa etukäteen mikäli se on tiedossa. Mielestäni palvelunkäyttäjät ovat oikeutettuja kuulemaan mielipiteitä eri huoltopaikoista ja jakaa omia kokemuksiaan niin hyvässä kuin pahassakin. Siksihän tämä palvelut osio on olemassa ymmärtääkseni- tietoa varten jotta jokainen voi päättää viekö autonsa kyseisiin liikkeisiin ! Jos jostain puhutaan negatiiviseen sävyyn on se perustunut omiin kokemuksiin ja muiden mielipiteet heidän kokemuksista.

Uskon, että mikäli korjaamossa olisi kaikki hyvin asiakkaan suuntaan ei tällaista negatiivista kirjoittelua olisi tarve kirjoittaa, jostainhan tällainen kirjoittelu kumpuaa. Ei ole tarkoitus karkottaa asiakkaita viemään autoaan muualle tai tiettyihin liikkeisiin ja uskon että tämän foorumin käyttäjät osaavat tehdä omat mielipiteensä kirjoittelusta. Kiitos ja anteeksi.
Kuva Kuva
S Type R (2002) -Black Edition-

dida
Viestit: 524
Liittynyt: Su Maalis 29, 2009 10:58 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Korjausajat -pidetäänkö meitä pöljinä?

ViestiKirjoittaja dida » La Joulu 01, 2012 4:24 pm

Jos joku minun kirjoituksistani suivaantuu, niin saa suivaantua ihan rauhassa. Joka sana, minkä tänne laitan on totta.

Näiden palstojen tarkoitus on yleensäkin jakaa tietoa harrastajien kesken ja sekä hyviä että huonoja kokemuksia. Tämän jälkeen luonnollinen poistuma pikkuhiljaa hoitaa asiat kuntoon, hyvät kasvavat, huonot kuihtuvat. Niinhän se menee joka asiassa.

Edelleenkin tulen jakamaan sekä risuja että ruusuja, kumpia haluaa, on jokaisen palveluntarjoajan itse valittavissa. Voin lisäksi kertoa, että minulla on aika pitkä pinna, joten ihan pikkutörttöilyillä ei minulta tänne risuja kukaan saa, kyllä siihen pitää hyvä syy olla.
Matti

XK8 Convertible -98
Alfa Romeo 159 Sportwagon JTDm 2,0 170 hv 2010
Kawasaki EN 500 1998

mikki
Viestit: 975
Liittynyt: Ti Huhti 21, 2009 4:24 pm
Paikkakunta: Helsinki / Espoo
Viesti:

Re: Korjausajat -pidetäänkö meitä pöljinä?

ViestiKirjoittaja mikki » La Joulu 01, 2012 8:49 pm

Kyllä meitä pidetään monessa paikassa pöljinä.
Pari esim:

Nuorena ( 18v ) tutustuin villiin korjaamonpitäjään ajellessani ensiautollani , Kuplalla.
Korjaus aina köyhälle nuorelle heti ja sovittuun hintaan.
Mutta opetti minulle että ei-nuorten autot otetaan pihaan ja sovitaan palautus seuraavalle päivälle jolloin 10 minuutin työstäkin voi veloittaa sopivasti.
Siksikin kysyn aina hintaa etukäteen ja asiat sovitaan kirjallisesti.

Toinen esimerkki:
Minulla oli elämäni paras Whirlpoolin rosterijk mökillä Espoossa.
Takuuna sitä korjattiin kerran, äijä tuli paikalle ja putkistolle joku kai hitsaus, 30min ja kunnossa.
Kunnes 5v myöh. sama vika.
W/as. palv. kertoi huoltoliikkeet.
Kysyin Helsinkiläisestä huollosta voisiko joku tulla ja tehdä samat kepposet ja laite kuntoon. Ei kiinnostanut, on niin kaukana ( n. 19km).
Kerroin että maksan mielelläni kilsat ja työn 30min ja jos ei tule kuntoon roskiin. Eivät halunneet tulla.
Ilmoitin laitteen jossain palstalla ilmaisena. Joku haki ja vei korjaamolleen ja laittoi ( ystävällisen ) textarin että 10min työtä ja hänellä upea kaappi. Onnittelin ja kerroin että maksullinen jätteeni tuli ilmaiseksi poishaettua- ollaan me asiakkaat pöljiä!

M

Avatar
kissaeläin
Viestit: 4838
Liittynyt: Su Tammi 22, 2012 9:06 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Korjausajat -pidetäänkö meitä pöljinä?

ViestiKirjoittaja kissaeläin » Ti Joulu 04, 2012 11:02 pm

Tervehdys !
Tämän aiheen tarkoitus on varmasti myös herätellä ihmisiä ajattelemaan ja vertailemaan maksamiaan korjauskustannuksia nyt ja jatkossa. Jos on sama mitä maksaa niin sama kai minne sen autonsa vie mutta jos parin sadan euron holkkumaa on jo alle viidensadan euron työssä eri firmojen välillä niin se on jo aika paljon mielestäni se. Jokainen tietty tekee tavallaan mutta joskus voi tällainen ihmisiä suututtava kirjoittelu antaa ihmisille herätyksen että ei maksa turhasta vaan tavan mukaan.
Kuva Kuva
S Type R (2002) -Black Edition-

romunummi
Viestit: 121
Liittynyt: Ma Heinä 30, 2012 4:43 pm
Paikkakunta: Hunninko vaan ei Urjalassa

Re: Korjausajat -pidetäänkö meitä pöljinä?

ViestiKirjoittaja romunummi » Su Huhti 07, 2013 6:30 pm

Onneksi meillä täällä maalla ei ole moisia murheita huollon kanssa,sen kun vie paikalliseen Valtra huoltoon niin aina on tullut auto kuntoon ja kohtuuhinnalla,osat saa itse hankkia tai sitten he etsivät,sieltä on seuraavaksi valmistumassa tekniikan vaihto x300:een,että Pirkanmaalla kannattaa kysyä huoltoa Valtrahuolto A.Saariselta Vesilahdesta.

dida
Viestit: 524
Liittynyt: Su Maalis 29, 2009 10:58 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Korjausajat -pidetäänkö meitä pöljinä?

ViestiKirjoittaja dida » Ma Huhti 08, 2013 10:07 am

^ Vesilahti rules ;-)
Matti

XK8 Convertible -98
Alfa Romeo 159 Sportwagon JTDm 2,0 170 hv 2010
Kawasaki EN 500 1998

Avatar
kissaeläin
Viestit: 4838
Liittynyt: Su Tammi 22, 2012 9:06 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Korjausajat -pidetäänkö meitä pöljinä?

ViestiKirjoittaja kissaeläin » Ma Huhti 08, 2013 10:54 am

Tervehdys !
Hienoa että olet löytänyt hyvän korjaamon. Itsekkin olen tyytyväinen jag cornerin meininkiin. Viimeksi tänään vein auton sinne jachöpöttelin mukavia hetken Karin ja muun väen kanssa. Mukavan välitön ilmapiiri ja rento meininki.
Onhan noita yrittäjiä joka lähtöön ja lopulta jokainen varmasti löytää sen "oikean" pajan missä autoaan haluaa käyttää.. Voin kyllä suositella täällä jaguaari palstalla omakohtaisesti jag corneria. Täärkentähän on että auto toimii kuten haluaa ja ajo on nautintoa !
Hyvää kevättä !
Kuva Kuva
S Type R (2002) -Black Edition-


Palaa sivulle “Palvelut”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija