Sivu 1/1

Ohjausyksiköiden korjaus

Lähetetty: Su Marras 18, 2018 4:56 pm
Kirjoittaja Aonsaithya
Lokakuun alussa XK heitti näyttöön "ABS FAULT" ja "DSC UNAVAILABLE". Vikakoodi oli C0020; "ABS pump motor control". Uusi ABS-yksikkö adaptiivisella vakkarilla varustettuun XK:hon maksaa Suomessa lähemmäs 5000 €, Briteistä itse tilaamalla toimituksineen n. 2300 €.

Päädyin lopulta irroituttamaan yksikön autosta, ja lähettämään sen ECU Testing Ltd:lle korjattavaksi. Toimitus sinne ja tänne meni omia reittejä, mutta ABS-yksikön korjauksen loppusummaksi tuli 281 €. Turnaround ei pysynyt sivulla luvatussa 2-3 päivässä, vaan käytännössä kaksinkertaistui, mutta eipä tämä niin päivän päälle ollut. Vika oli koodinkin vihjailemassa pumppumoottorissa, mutta yksikkö "rebuildattiin" kuitenkin kokonaan.
ABS-yksikkö asennettiin takaisin autoon tällä viikolla, ja on tuntunut toimivan kuten pitää. Korjauksella on kuulemma elinikäinen takuu, käytännössä ilmeisesti niin kauan kuin auto on nykyisellä omistajalla.
Kokemukseni perusteella voisin siis heitä suositella.

Parin tonnin säästön ohella tuli hyvä omatunto; onhan vanhan korjaaminen tunnetusti ympäristöystävällisempää kuin uuden osto!

Re: Ohjausyksiköiden korjaus

Lähetetty: Ke Joulu 05, 2018 9:50 am
Kirjoittaja jakuvaari
Terve,

Jep, näin on. Omani (ex. X308) korjautin Vaasassa, muitaakseni firman nimi oli Vekatronics tai sinne päin. Homma toimi nopeasti, kaikki tuli kuntoon ja maksoi muistaakseni n. €180,- sis palautuksen Matkahuollon kautta Helsinkiin. Runsaat €400,- meni töihin Jag-Finnissä joka hoiti koko ABS-yksikön irroituksen ja takaisinlaiton järjestelmän puhdistuksen, täytön ja ilmauksen.

Tämä oli kai joskus 2010/2011. Maahantuojan merkkikorjaamon korjausehdotus oli runsaat €4500,- ja lisäsivät siihen lakonisesti, että "siinä on tietty vasta osat, työt tulee sitten toki vielä päälle." Kiitin tiedosta kyynel silmissä ja katosin paikalta nopeasti.

-Jakuvaari

Re: Ohjausyksiköiden korjaus

Lähetetty: Ke Joulu 12, 2018 9:35 pm
Kirjoittaja ÄksJiiKasi
Www.vekatronics.fi - just ennen talliin menoa sain oman ABS:n heidän käsistään pois. Ei herjaillut mitään orasseja valoja enää, toivottavasti ei neljän kk kuluttuakaan :-)