Mitä bongasit liikenteessä?

Yleinen Jaguar-keskustelu
mikki
Viestit: 982
Liittynyt: Ti Huhti 21, 2009 4:24 pm
Paikkakunta: Helsinki / Espoo
Viesti:

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja mikki »

Aurinkoista aamua kaikille!
Bongasin viime vkl Abba-museon tienoilla kaksikin avoa rätti alhaalla.

Me kauniista autoista pitävät tykätään lähes kaikki kovasti kun autojamme syynätään.
Esimerkkejä:

-Kaisankodilla ovat autot ikkunamme alla ja siellä kokoontuvat hotellin asukkaat syynäävät Jaggejamme
-Stadin Cruisingissa viemme autot tukkoiselle torille kaikkien syynättäväksi
-Carusellin edessä kielletyllä alueella on hienoja autoja kaikkien syynättävinä
-Kämpin edessä sakkopaikalla on aina se yksi kaikkein kallein ja hienoin ( Ferrari, Aston tms ) kun sisällä omistajaa hivelee kun jengi syynää ja oikein hihityttää kun tulee sakkolappu kun ''rahhoo on''......

Syynätyn aiempi kommentti täällä oli ihan varmaan hupihuumorilla höystetty!

NEWS: Jaggeja tulee tilaisuus syynätä tulevana kesänä enemmänkin. Ollaan palauttamassa FJDC:n Jaggeja mukaan Stadin Cruisinkiin.
Asiasta tiedotetaan kun aika on!
M
jakuaari äijä
Viestit: 294
Liittynyt: To Joulu 08, 2011 10:45 am

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja jakuaari äijä »

Jotkut syynää (bongailee)lintuja jotkut jopa hyönteisiä on sellaisiakin jotka syynäilee postimerkkejä.
Ymmärrä niitä jotka tykkäävät syynätä hienoja/kauniita autoja, itsekkin tykkään syynätä.
Avatar
jakuvaari
Viestit: 2061
Liittynyt: Ma Marras 29, 2004 5:00 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja jakuvaari »

-perttu- kirjoitti:
Olipas mustasukkainen reaktio... mutta juu monesti olen jäänyt kadunvarressa toljottamaan parkissa olevaa erikoisempaa autoa. Joskus olen heittäytynyt aivan törkeäksi ja napannut valokuvankin. Tällaisessa pervoilussa on tärkeää varmistua, että autossa ei istu sisällä kaljupäistä tatuoitua bodaria :wink:
Moi,

Joo, ja näin pitää tehdäkin. Kyllä se nyt on lähinnä imartelevaa, muistan hyvin miten hassulta se tuntui, kun meidän lapsetkin hämmästeli sitä, kuinka paljon ihmiset otti kuvia ruuhkassa Saint-Tropezissa meidän autosta. Olihan se kaunis, vaikka erilaiset Jaguar-kirjailijat ja lehtien ekspertit aina muistavat muistuttaa kuinka "rumia" kaikki 2+2-malliset E-typet ovat. Hassua on että ne samat ihmiset yleensä unohtaa kokonaan sen tosiseikan että Series 3 coupet ovat kaikki 2+2:ia. ;)

Niin ja itsestä se tuntui senkin takia hassulta, että meidän autohan sentään oli yli 40 vuotta vanha, tumma, melko pieni ja itse kasattu, kun samassa jonossa ja ruuhkassa oli vaikka kuinka avo-Bentleyjä, Astoneita, Ferrareja ja Lamborghineja joita mä olisin voinut kuvata, jos en olisi ajanut siis.

Niin mutta se on joskus just se joukosta erottautuminen...

Niin ja kyllä muistan myös jo ihan pikkupoikana, jos näin jonkun hienon auton jossain, esim. Wihurin Porschen kadunvarressa, niin kipitin oitis kotiin lainaamaan äitin kameraa ja juoksin takaisin näppäämään kuvan. Pitäisi katsoa joskus jos niitä kuvia löytyisi jostain.

On mulla ainakin yhdestä tuliterästä Series 1 2.8L XJ6:sta viininpunaisesta kuva syksyltä 1969, tosin isoveljen ottama, samoin Marcos parkissa Marskin edessä. Katu on julkinen tila.

Mutta on se toki hyvä muistaa olla kohtelias, eräskin isä pysähtyi tuijottamaan lastenvaunujen kanssa Sepänkadulle tuota meidän Vitosta. Kun tulin sitten siirtämään auton sisälle, kysyi ensin mikä se on ja sitten josko saisi ottaa kuvan. :) Tottakai!

-Jakuvaari
75 XJ6C 4.2L MOD * '72 E-Type 5.3L OTS * '50 MKV 3.5L DHC * '98 XJ8 3.2L Executive (ex) * '66 E-Type 4.2L 2+2 (ex)
____65.500km__________50.000km___________8.800km____________104.000km_______________67.000km_________
Avatar
jakuvaari
Viestit: 2061
Liittynyt: Ma Marras 29, 2004 5:00 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja jakuvaari »

Moi,

Just bongattu (klo 15:40 la 22.3.2014) Stockan kulmalla puolitoistasarjalainen Opalescent Silver Blue E-type OTS, JAG-68 auringonpaisteessa, kevät tulee! 8)

-Jakuvaari
75 XJ6C 4.2L MOD * '72 E-Type 5.3L OTS * '50 MKV 3.5L DHC * '98 XJ8 3.2L Executive (ex) * '66 E-Type 4.2L 2+2 (ex)
____65.500km__________50.000km___________8.800km____________104.000km_______________67.000km_________
mikkotapani
Viestit: 120
Liittynyt: To Syys 10, 2009 8:13 pm
Paikkakunta: Jäppilä (Pieksämäki)

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja mikkotapani »

Terve!

Laitanpa vielä taustaa tuohon "syynäys"kommenttiini. Omakohtaiset kokemukset (joskin enempi moottoripyöräpuolelta) ovat sellaisia että en tykkää yhtään jos omaa kalustoani ruvetaan tarkemmin tutkimaan yleisillä parkkipaikoilla omistajan loistaessa poissaolollaan. Tuo syynääminen tosin on sellainen termi että voi pitää sisällään ihan mitä vaan (omissa mielikuvissani sillä on erittäin negatiivinen sävy, ihan niin kuin kyttääminen ja kyylääminen). Parhaimmillaan on porukat hiplanneet etujarru-, kaasu- ja sytkäennakon kahvaa parkissa vanhasta 1944 museo-Lättiksestäni ja kun olen saapunut paikalle niin sitten poistutaan vaivihkaa sanaakaan sanomatta niskat luimussa askellajia kiihdyttäen vaan luojan kiitos kukaan ei ole vielä rohjennut istua satulaan luvatta, ainakaan tietääkseni. Ei perhana, kyllä yksityisomistusta pitää kunnioittaa ja olla kohtelias! Toki positiivisiakin kokemuksia on ja valokuviakin on otettu mm. kun tuntemattoman herrasmiehen "lyyli" istuu satulassa ja hymyilee kuvauksellisesti, omistajakin eli allekirjoittanutkin hymyilee (tosin kuvan ulkopuolella)!

"Vanha" XJ-kutoseni oli vuonna yksi ja kaksi esillä BigWheels-tapahtumassa Pieksämäellä ja silloin sitä sai syynätä sielunsa kyllyydestä, sitä vartenhan se sinne näytille vietiinkin! Viime vuonna piti viedä Wrangler Unlimited näytille samaiseen tapahtumaan vaan sattui Jeeppikerhon kesätreffit samalle viikonlopulle eli se siitä.

Vaimolle ostettiin 50v-lahjaksi semmoinen Jeep Wrangler Unlimited eli neliovinen Wrangleri eikä sellaisia ole täällä meillä päin näkynyt ennen tuota meidän Jeepulaa. Siitä onkin hyvä esimerkki mitenkä eräs vanhempi harmaahapsinen herrasmies toimi mielestäni esimerkillisesti ja kohteliaasti jos ja kun tätä syynäämistä vielä puidaan eli odotti kunnes tulin ulos kaupasta ja sitten lähestyi minua oman maasturinsa luota ja avasi keskustelun autostani. Siinähän olikin pian konepelti pystyssä ja ihmeteltiin yhdessä miten ne on rapakon takana sekä edellä että jäljessä noissa tekniikan kiemuroissa jne jne, tarinaa olisi riittänyt vaikka kuinka vaan piti jo pikkuhiljaa lähteä kotia kohti...

Eli itse ainakin hienon ja upean auton tai moottoripyörän nähdessäni hidastan vauhtia ja ihailen näkemääni mutta missään nimessä en jää häärimään auton ympärille mikäli kuski / omistaja ei ole tilanteessa paikalla ja mukana. Tästä on varmasti monenlaista mielipidettä mutta tämä on minun näkemykseni eikä tosiaankaan välttämättä se ainut ja oikea!

p.s Oli muuten hieno päivä tänään : Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, ensin XKR:llä hieman huvittelua ja sitten 70v- vanhalla museoLättiksellä kurvailua pitkin Pieksämäkeä niin että jalkakytkin ja käsivaihteet vaan rouskuivat ja sitten vielä hieman XKR:ää!
Mikkotapani
XJ6 SIII Sovereign 1983
XKR 2002
Avatar
kissaeläin
Viestit: 4838
Liittynyt: Su Tammi 22, 2012 9:06 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja kissaeläin »

Terve !
Niin, piti siitä tai ei niin julkisilla paikoilla kulkupelejä yms saa tarkastella katseella mielinmäärin lain puitteissa. Koskeminen/käyttäminen on jo eri asia(omaisuuden suoja) ja muutenkin tietysti hyvät tavat määrittävät kuinka lähellä sitä tarkasteltavaa kohdetta kulloinkin on sijoittunut.
Kuva Kuva
S Type R (2002) -Black Edition-
Avatar
Tipitii
Viestit: 21
Liittynyt: To Touko 22, 2008 8:04 pm
Paikkakunta: Vantaa

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja Tipitii »

Männä perjantaina
Tuusulantiellä cittarin liittymää juuri ennen eteen melkein liian likelle asettautuhe joko tummansininen tai p-ruskea Daimler Double Six.

Seuraavissa liikennevaloissa piti eestipojilla kiirusta kovin, kun lähtivät talla pohjassa liikkeelle valon muuttuessa vihreäksi, hyvin näkyi kiihtyvän vauhtiin;
valojen vaihtumista siinä odotellessa kerkisin ilman kakkuloita tavata persuuksista auton merkin - enpä ennen ollut moista nähnyt liikenteessä :D
S-Type 3.0 V6 -02
XJR-99
Viestit: 437
Liittynyt: Pe Joulu 16, 2011 9:33 pm

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja XJR-99 »

LP:n lakkautus näkyy. Tänään TM-60 rekkarinen MB CLS Shooting Brake 350 CDI 4Matic partioi byrooni kulmilla hitaasti lipuen pitkin pihoja ja pyöräteitä. Ilmeisesti oli jokin haku päällä. Olihan tuo ihan virkistävä näky kuten myös TM-50 aikoinaan. http://tekniikanmaailma.fi/autot/muut/t ... -be-4matic
Avatar
-perttu-
Viestit: 60
Liittynyt: Ma Syys 16, 2013 7:57 pm
Paikkakunta: Riihimäki

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja -perttu- »

XJR-99 kirjoitti:LP:n lakkautus näkyy. Tänään TM-60 rekkarinen MB CLS Shooting Brake 350 CDI 4Matic partioi byrooni kulmilla hitaasti lipuen pitkin pihoja ja pyöräteitä. Ilmeisesti oli jokin haku päällä. Olihan tuo ihan virkistävä näky kuten myös TM-50 aikoinaan. http://tekniikanmaailma.fi/autot/muut/t ... -be-4matic
Klo 11 pintaan sama TM-60 tutkailemassa kolmostiellä Hyvinkään korkeudella huoltoaukossa pohjoiseen meneviä...
Kopi
Viestit: 1961
Liittynyt: Ma Marras 29, 2004 11:25 am
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja Kopi »

Minä en bongannut, mutta minut bongattiin :)
http://kuvat.kaleva.fi/default/3706c688 ... arge-4.jpg
Oulun Vanhojen Autojen Vappukulkue, n.400 autoa. 4 muuta Jaggea/Daimleria.
Köpi
1961 Mk2 3.8L MOD      ex: 2000 XJ8 3.2L Executive
Kuva
https://kulusjarvi.eu/jagmk2.htm
Avatar
Aonsaithya
Viestit: 514
Liittynyt: Su Elo 19, 2012 8:06 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja Aonsaithya »

Piipahdin Dublinissa, ja totesin että siellä näkyi huomattavasti vähemmän Jaggeja kuin Espoossa. Höh.

Espoosta puheen ollen, näin ensimmäisen XF Sportbrakeni livenä. On se nätti.
Muita harvinaisempia olivat valkoinen ja tummanpunainen Tesla Model S, ei tosin ihan samana päivänä, mutta molemmat Suomenojalla. Pikkuhiljaa niitäkin alkaa näkyä enemmän. Valkoisesta näppäisin kuvankin, johon lisäsin pienellä manipuloinnilla hieman liikettä:

Kuva

Aukeaa klikkaamalla isommaksi, muokkaamaton löytyy täältä. Kumpi on parempi?
Ex: 2007 XK 4.2, Liquid Silver & Charcoal
Ex: 2001 X-Type 2.5 SE, Platinum, Dove & Granite
Avatar
kissaeläin
Viestit: 4838
Liittynyt: Su Tammi 22, 2012 9:06 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja kissaeläin »

Aonsaithya kirjoitti:Piipahdin Dublinissa, ja totesin että siellä näkyi huomattavasti vähemmän Jaggeja kuin Espoossa. Höh.

Espoosta puheen ollen, näin ensimmäisen XF Sportbrakeni livenä. On se nätti.
Muita harvinaisempia olivat valkoinen ja tummanpunainen Tesla Model S, ei tosin ihan samana päivänä, mutta molemmat Suomenojalla. Pikkuhiljaa niitäkin alkaa näkyä enemmän. Valkoisesta näppäisin kuvankin, johon lisäsin pienellä manipuloinnilla hieman liikettä:

Kuva

Aukeaa klikkaamalla isommaksi, muokkaamaton löytyy täältä. Kumpi on parempi?
Moi !
Muokkaamasi kuva parempi mielestäni. Mielestäni sinulla on myös aivan liikaa aikaa kun kerkiät tällaista kuvienkäsittelyäkin harrastamaan.. :wink:
Saman havainnon noista Jaguareista tein viimevuonna Dublinissa. Ei siellä näkynyt liikenteessä noita juurikaan. Ei niitä näkynyt kyllä koko etelä-irlannissa muutenkaan juurikaan roadtripin aikana.
Kuva Kuva
S Type R (2002) -Black Edition-
Avatar
Aonsaithya
Viestit: 514
Liittynyt: Su Elo 19, 2012 8:06 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja Aonsaithya »

Ei tuon tekemiseen niin hirvittävän kauan mennyt :D ja harrastushan se on tämäkin.

Kenties arvokkaammat brittimerkit eivät ole siellä suuressa suosiossa? Koko reissun aikana taisi silmiin osua 2 X-Typeä, 1 X300 ja 1 X350.

Tapiolassa näin liikennevaloissa istuskellessani X300/X308:n, josta lähti todella kova ääni vaikka etenemisnopeuden & äänen itsensä perusteella kierrokset eivät olleet korkeat. Kuka tunnustaa?
Hiljattain näin Tapiolassa myös X308 XJR:n, jossa oli toisella puolella XJR:n iso pakoputkenpää ja toisella puolella vapaastihengittävän version pienempi pakoputkenpää. Ihme tuningeja.
Ex: 2007 XK 4.2, Liquid Silver & Charcoal
Ex: 2001 X-Type 2.5 SE, Platinum, Dove & Granite
mikki
Viestit: 982
Liittynyt: Ti Huhti 21, 2009 4:24 pm
Paikkakunta: Helsinki / Espoo
Viesti:

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja mikki »

Pari viikkoa sitten UK:ssa aivan valtavasti XF:iä.
Mutta vain 1 XK8 (coupe). Kuuden päivän aikana.
Aidensfieldissä oli kaksi poliisi-Angliaa. Ja kaksi recovery-Bedfordia.

Viime viikolla Saksassa ihan vain muutama Jagge mutta upea XKR uusin koppa Bodenseellä.
Sekä harvinainen 6-ovinen noin 30v vanha juhlalimousine-Jag.
Mutta Sveitsissä oli paljon upeita autoja- also Jags.

Tänään omalla avolla liikenteessä ihan kivaa ja nyt vielä nuorta naista viemässä bilettämään Stadin keskustaan!
M
Avatar
jakuvaari
Viestit: 2061
Liittynyt: Ma Marras 29, 2004 5:00 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja jakuvaari »

RR-5 kilvellä valkoinen RHD Silver Shadow Viiskulmassa.

-Jakuvaari
75 XJ6C 4.2L MOD * '72 E-Type 5.3L OTS * '50 MKV 3.5L DHC * '98 XJ8 3.2L Executive (ex) * '66 E-Type 4.2L 2+2 (ex)
____65.500km__________50.000km___________8.800km____________104.000km_______________67.000km_________
TexPat
Viestit: 520
Liittynyt: Ti Elo 19, 2008 5:25 pm

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja TexPat »

Suomi-keikalla näkyi Munkkiniemessä parkissa vierekkäin Zircon S-Type R ja valkoinen F-Type. S-Type Suomen kilvissä ja F-Typessä vielä jotkut paperiset kilvenkorvikkeet. Komea näky muuten niin sateisen kylmän harmaassa Hellsinskissä.

Ja sitten Kalastajatorpalla musta XK avo Itä-Suomen kilvissä.

Liikenteessä näkyy Suomen nettotulotason ja autoverotuksen huomioon ottaen yllättävän paljon XF malleja.
JaakkoK
Viestit: 66
Liittynyt: Su Huhti 07, 2013 9:48 pm
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja JaakkoK »

Viime viikolla neljä päivää Pekingissä. Sitten edellisen visiitin (muutama vuosi sitten) autokanta oli uudistunut selvästi - ja myös lisääntynyt. Yli puolet autoista vaikuttaa vain muutaman vuoden vanhoilta. Paljon isoja mustia Audin 8-sarjalaisia (ja vielä enemmän 6-sarjaa, mutta ei kovinkaan paljoa 4- tai 3-sarjaa), BMWn 700-sarjalaisia (ja vielä enemmän 500-sarjaa, mutta ei paljoa 300-sarjaisia), isoja mersuja (mukaanlukien AMG), Lexuksia ja Infinitejä. Katumaastureita (isosta päästä) runsaasti eri merkeissä (VAG konsernilta eniten). Useampi uusi Range ja Land Rover (Discovery, Freelander), mutta paljon vähemmän kuin saksalaisia. Vain kaksi Jaggea, yksi XF moottoritiellä ja toinen lentokentällä lähtöhallissa lasivitriinissä. Kiinassa uusien isojen autojen myynti näyttää vetävän.

JaakkoK
Viimeksi muokannut JaakkoK, Ke Touko 28, 2014 2:34 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
XJS 1996 4.0 Celebration convertible (Spindrift White)
XK8 1998 (Anthracite Metallic)
ex: XF V6 3.0 D S 2014 (Ultimate Black Metallic)
Nyx: Polestar 2 LR Twin
HEF
Viestit: 555
Liittynyt: Ti Marras 16, 2004 11:59 am
Paikkakunta: Oxelösund

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja HEF »

Mielenkiintoinen kontrasti:
Kommunistinen Kiina versus pohjoismainen hyvinvointivaltio Suomi. :mrgreen:
100 Jaguaaria vitriinissä.

Remember, common sense is not common.
TexPat
Viestit: 520
Liittynyt: Ti Elo 19, 2008 5:25 pm

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja TexPat »

JaakkoK kirjoitti:Viime viikolla neljä päivää Pekingissä.
Minkä värinen ilmanlaadun indikaattori oli tällä keikalla?
TexPat
Viestit: 520
Liittynyt: Ti Elo 19, 2008 5:25 pm

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja TexPat »

HEF kirjoitti:Mielenkiintoinen kontrasti:
Kommunistinen Kiina versus pohjoismainen hyvinvointivaltio Suomi. :mrgreen:
Suomi on vihreiden idioottien voimalla ulkoistanut saastutusta Kiinaan ja sen sivuvaikutuksena toki Pekingin katukuvassa näkyy parempaa kalustoa kuin loppuun saakka verotetussa EU:n mallioppilaassa.
JaakkoK
Viestit: 66
Liittynyt: Su Huhti 07, 2013 9:48 pm
Paikkakunta: Kirkkonummi

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja JaakkoK »

TexPat kirjoitti:
JaakkoK kirjoitti:Viime viikolla neljä päivää Pekingissä.
Minkä värinen ilmanlaadun indikaattori oli tällä keikalla?
Tällä kertaa tuli koettua jotain aivan uutta Pekingissä: tuli nähtyä yhtenä päivänä sininen taivas, aurinko ja jopa kuu taivaalla. Kesäpalatsista näkyi koko kaupungin skyline täysin selvänä ja melkein horisonttiin saakka. Paikalliset sanoivat, että tätä näkee todella harvoin. Muina päivinä oli se normaali: eteensä näki enimmillään n. 150-200 metriä, korkeiden talojen huippuja ei nähnyt, otsonin haistoi selvästi (itselläni "haistoraja" n 120 ppb - USAn EPAn mukaan yli 125 ppb on "very unhealthy."). Autoistahan tuo suurelta osalta tulee valokemiallisten reaktioiden jälkeen.
XJS 1996 4.0 Celebration convertible (Spindrift White)
XK8 1998 (Anthracite Metallic)
ex: XF V6 3.0 D S 2014 (Ultimate Black Metallic)
Nyx: Polestar 2 LR Twin
Avatar
kissaeläin
Viestit: 4838
Liittynyt: Su Tammi 22, 2012 9:06 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja kissaeläin »

Morjes !
Vajaa viikko nyt Antaliassa ja bongattu kolme jaggea. X typejä kaikki-yksi harmaa ia loput mustia. Ihan virkistäviä poikkeuksia paikalliseen autokantaan nähden jossa pääsääntöisesti vanhaa tavaraa.
Kuva Kuva
S Type R (2002) -Black Edition-
TexPat
Viestit: 520
Liittynyt: Ti Elo 19, 2008 5:25 pm

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja TexPat »

AM Zagato (http://www.astonmartin.com/en-us/cars/a ... v12-zagato)

Kuva

Ja MG V8 (Ei kuitenkaan käsittääkseni MG V8 vaan MGB Roadster Mark III jonka konepellin alle on pudonnut hieman enemmän liikkuvia osia...)

Kuva

Kuva
rebel58
Viestit: 779
Liittynyt: La Heinä 07, 2007 12:16 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja rebel58 »

^ Katos lumputettu MG ja näköjään foordin V8 eikä aina se letukan pikkulohko. Tuollainen oli 289 AC Cobrissa. Ebayssa on nyt MGC missä Buickin 215cid V8 mikä Range Rovereissa tunnetaa 3,5 litre Englannissa tehtynä. MGC oli suoralla kuutosella ja näköjään myös kasilla, vai onko se lumputettu? Hinta 52k$. Toi kumikeula on ruma. Suomessa on yks tuollainen muovikeula " down deitattu" ja on kromipuskurilla mielestäni kaunis. Ne jenkkien turvamääräykset..
5.8 LITRE LEAPING CAT!
Early XJ-S powerd by GM
TexPat
Viestit: 520
Liittynyt: Ti Elo 19, 2008 5:25 pm

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja TexPat »

rebel58 kirjoitti:^ Katos lumputettu MG ja näköjään foordin V8 eikä aina se letukan pikkulohko. Tuollainen oli 289 AC Cobrissa. Ebayssa on nyt MGC missä Buickin 215cid V8 mikä Range Rovereissa tunnetaa 3,5 litre Englannissa tehtynä. MGC oli suoralla kuutosella ja näköjään myös kasilla, vai onko se lumputettu? Hinta 52k$. Toi kumikeula on ruma. Suomessa on yks tuollainen muovikeula " down deitattu" ja on kromipuskurilla mielestäni kaunis. Ne jenkkien turvamääräykset..
1) Kumikeula on yksikäsitteisesti ruma. Fully agreed. Eilen kahvilla oli myöskin muuten kaunis helmiäsvalkoinen Lambo Countach mutta se idiootti korotettu kumipuskuri kyllä pilasi ulkonäön täydellisesti! Ei tullut otettua kuvaa mutta allaolevasta linkistä saa ideaa. (Tummassa autoa vähemmän kauhea kuin valkoisessa...)

http://jalopnik.com/5868981/go-back-in- ... h-5000-qv/

2) MG:tä oli Wikipedian mukaan saatavana Roverin V8:lla (http://en.wikipedia.org/wiki/MG_MGB#GT) joka näköjään painoi vähemmän kuin alkuperäinen valurauta suora nelonen!
HEF
Viestit: 555
Liittynyt: Ti Marras 16, 2004 11:59 am
Paikkakunta: Oxelösund

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja HEF »

Sen Roverin V8:n lykkäsi ensimmäisenä MGB:n konepellin alle yksityinen Ken Costello niminen häiskä, joka alkoi
duunaamaan niitä oikein urakalla. No, tehdas hiffasi että homma toimii, ja teki aiheesta oman version.
Tällöin Costellolle ei enään myytykkään uusia myllyjä, vaan kaveri joutui hankkimaan niitä kaytettyinä.
Tyypillistä Abingdonin hommaa, eli eivät saannet itse juuri mitään aikaiseksi ja "lainasivat" idean muualta.
100 Jaguaaria vitriinissä.

Remember, common sense is not common.
Avatar
Aonsaithya
Viestit: 514
Liittynyt: Su Elo 19, 2012 8:06 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja Aonsaithya »

Bongasin lauttaa odotellessani kauppatorilla valkoisen X351:n, mutta väenpaljouden vuoksi en saanut siitä kummoistakaan kuvaa.

Lohdutusmielellä löytyi kännykältä maaliskuussa Helsingissä bongattu punainen X351:
Kuva
Ex: 2007 XK 4.2, Liquid Silver & Charcoal
Ex: 2001 X-Type 2.5 SE, Platinum, Dove & Granite
rebel58
Viestit: 779
Liittynyt: La Heinä 07, 2007 12:16 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja rebel58 »

Nyt näin tuon MG:n kuvan isona ja kyllä se Roverin motti on. Iso vesipumppuhässäkkä ja jakaja menee vinoon eikä suoraan pystyyn niin kuin Fordeissa. Ei tuonne kapeaan pannuhuoneeseen muita V8 motteja mahtuiskaan.
5.8 LITRE LEAPING CAT!
Early XJ-S powerd by GM
TexPat
Viestit: 520
Liittynyt: Ti Elo 19, 2008 5:25 pm

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja TexPat »

Erikoistarjous paikallisessa brittiautokaupassa!

Kuva
rebel58
Viestit: 779
Liittynyt: La Heinä 07, 2007 12:16 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja rebel58 »

^ Onko toi uusi? Haukansilmään osui heti vieressä oleva musta punaisella sisustuksella, oih..
5.8 LITRE LEAPING CAT!
Early XJ-S powerd by GM
HEF
Viestit: 555
Liittynyt: Ti Marras 16, 2004 11:59 am
Paikkakunta: Oxelösund

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja HEF »

Sorry, mutta kyllä Aston Martin on muotoilultaan vaan niin hieno, meinaan ohittaa Jaggen.

Hyvinvointivaltiossa tuollaisia ei saa näkyä, sillä se tekee kansan pahoinvoivaksi.
100 Jaguaaria vitriinissä.

Remember, common sense is not common.
rebel58
Viestit: 779
Liittynyt: La Heinä 07, 2007 12:16 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja rebel58 »

^ Fully agreed. Molemmat nähnyt, mutta en vierekkäin. Astonin maskissa on nostalgiaa! Sorry XK omistajat, tulitte toiseksi ja Aston Martin viimeistä edelliseksi.
5.8 LITRE LEAPING CAT!
Early XJ-S powerd by GM
Avatar
kissaeläin
Viestit: 4838
Liittynyt: Su Tammi 22, 2012 9:06 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja kissaeläin »

Höpö höpsistä !
Ei säväytä tuo keula ja Jaggessa mielestäni oikeasti hienompi. Vaikka kyse tietysti mielipiteestä niin olette väärässä jos muuta väitätte... :mrgreen:
Kuva Kuva
S Type R (2002) -Black Edition-
Avatar
Aonsaithya
Viestit: 514
Liittynyt: Su Elo 19, 2012 8:06 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja Aonsaithya »

Astonit ovat kyllä nättejä, tosin koko mallisto näyttää aika pitkälti samalta, hankaloittaen bongarin elämää. Vaikea sanoa miellyttääkö XK X100 vai Aston enemmän muotoilun puolesta, kiikunkaakun. Astoneissa tökkii omalla kohdalla takavalot, DB7:n ovat aika valjut ja DB9:n U-muoto on jotenkin outo. Ne ovat muutoin perän puolelta vähän paremmin tasapainossa kuin XK X100, jonka perä näyttää takaviistosta joskus vähän liian pitkältä. Aika pieniä seikkoja toki jo.

Ihmeellinen päivä, hirveästi X-Typejä liikenteessä. Bongasin yhteensä varmaan 7. Tapiolassa tuli kaksi vastaan peräkkäin, joista etummainen tummanvihreä farkku jollakin helmasarjalla. Länsiväylällä tuli vastaan kaksi, molemmissa kromiset sivupeilit, toisessa keltaiset kilvet.

Muu Jaggetarjonta olikin sitten poikkeuksellisen vähäistä;
S-Type: 0
XJ X350: 1
XF: 1
Ex: 2007 XK 4.2, Liquid Silver & Charcoal
Ex: 2001 X-Type 2.5 SE, Platinum, Dove & Granite
Avatar
JoHu
Viestit: 176
Liittynyt: Ke Maalis 19, 2014 10:54 pm
Paikkakunta: Haapavesi

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja JoHu »

Aonsaithya kirjoitti:Ihmeellinen päivä, hirveästi X-Typejä liikenteessä. Bongasin yhteensä varmaan 7. Tapiolassa tuli kaksi vastaan peräkkäin, joista etummainen tummanvihreä farkku jollakin helmasarjalla. Länsiväylällä tuli vastaan kaksi, molemmissa kromiset sivupeilit, toisessa keltaiset kilvet.

Muu Jaggetarjonta olikin sitten poikkeuksellisen vähäistä;
S-Type: 0
XJ X350: 1
XF: 1
On se epäreilua, kun siellä pääkaupunkiseudulla näkee "kunnon" autoja noin usein ja paljon. Täällä Savon sydänmailla pienehkössä kaupungissa se on hyvin harvinaista herkkua. Koko muutaman viime vuoden (3-5v) aikana näkemäni Jaguarit täällä: (noin 50km säteellä kotoani eli matkoja lukuunottamatta)

- 2 x S-Type. Toinen luultavasti R-malli tai ainakin taidokkaasti tehty R-look mitä liikennevaloissa näin naapuripaikkakunnalla. Toinen yksilö asuinpaikkakunnallani, jonka olen nähnyt useaan kertaan. Omistajasta ei tietoa ja auton olinpaikka vaihtelee melkolailla, milloin minkäkin talon pihalla. Liekö sitten sellainen Jeremy Clarksonin luonnehdinnan mukainen "tyypillinen" Jaggen omistaja, että viettää joka yön eri daamin vieressä... :roll:

- 1 x X-Type sedan naapuripaikkakunnalla noin vuosi sitten.

- 1 x 90-luvun XJ8. Omistaja puolituttu paikallinen mies ja nähty useaan kertaan. Harrasteautona hänellä.

- 2 x XF sedan. Toinen naapuripaikkakunnalla. Toinen sukulaisellani.

Ja siinä kaikki liikenteessä nähdyt. Autoliikkeissä joku sitten, mutta niitä en tähän laske. Nämä siis usean vuoden ajalta, joten Jaggen näkeminen täällä päin on, kuten sanottua, harvinaista herkkua.
Jaguar X-Type Estate Business 2,0D vm. -07
Volvo Amazon B20 ”Royal Blue” vm. -69
Yamaha BT 1100 Bulldog vm.-06

Ex:
Jaguar X-Type 2,1 V6 vm.-02
Jaguar S-Type 2,7D V6 vm.-06
Avatar
kissaeläin
Viestit: 4838
Liittynyt: Su Tammi 22, 2012 9:06 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja kissaeläin »

Morjens !
Savonlinnassa vajaa viikko ja niistäkin kävin kaksi kertaa "ihmisten" ilmoilla ja kaksi S typeä ja yksi XF parin kilometrin matkalla jo. Ei siis ainakaan tällä otannalla ainakaan tuolla niin harvinainen otus tämä Jaguar.
Kuva Kuva
S Type R (2002) -Black Edition-
mikki
Viestit: 982
Liittynyt: Ti Huhti 21, 2009 4:24 pm
Paikkakunta: Helsinki / Espoo
Viesti:

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja mikki »

Eilen Espoon Keskuksessa aivan upea XK8 Coupe harvin. kuparin/tumman ruskea metallic. Tosi hieno ilmestys.
M
Avatar
JoHu
Viestit: 176
Liittynyt: Ke Maalis 19, 2014 10:54 pm
Paikkakunta: Haapavesi

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja JoHu »

kissaeläin kirjoitti:Morjens !
Savonlinnassa vajaa viikko ja niistäkin kävin kaksi kertaa "ihmisten" ilmoilla ja kaksi S typeä ja yksi XF parin kilometrin matkalla jo. Ei siis ainakaan tällä otannalla ainakaan tuolla niin harvinainen otus tämä Jaguar.
Oho, se on ilmeisesti vähemmän uhanalainen laji Etelä-Savossa. Itse asustelen Pohjois-Savossa ja täällä tilanne on tuo, mitä edellä mainitsin. Onhan se teoriassa mahdollista, että ne tulevat esille vain sellaiseen aikaan, kun itse en ole liikenteessä, mutta epäilen. :)
Jaguar X-Type Estate Business 2,0D vm. -07
Volvo Amazon B20 ”Royal Blue” vm. -69
Yamaha BT 1100 Bulldog vm.-06

Ex:
Jaguar X-Type 2,1 V6 vm.-02
Jaguar S-Type 2,7D V6 vm.-06
rebel58
Viestit: 779
Liittynyt: La Heinä 07, 2007 12:16 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja rebel58 »

Jumala ykkönen ruskea Rolls Royce toissa viikolla Malmin kirkon kohdalla. Joku muukin kilpifriikki kun on ottanut kilveksi GOD-1. Tänään muutenkin huono päivä niin kaveri tuli piristämään mitä näki parkissa Mikonkadulla kävelykadulla. Brittikilvet (?) sinertävä Jaguar XJ ja nyt se ämpäri siihen viereen kun alkaa oksennus lentää. Se Jagge oli pick up lavavehje.
5.8 LITRE LEAPING CAT!
Early XJ-S powerd by GM
Avatar
kissaeläin
Viestit: 4838
Liittynyt: Su Tammi 22, 2012 9:06 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja kissaeläin »

Moi !
Tässä lavaa myös.tosin vihreä http://www.jagcorner.fi/userData/jagcor ... kup_02.jpg
Kuva Kuva
S Type R (2002) -Black Edition-
rebel58
Viestit: 779
Liittynyt: La Heinä 07, 2007 12:16 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja rebel58 »

/\ Juu tuo se on. Aika siisti ja takaikkuna mallia XJS? Luulin että se oli se läjä mistä oli Mobistissa kuva missä org XJ takaikkuna. Haukansilmä huomaa takana olevan Rollisin mikä saman värinen kuin Jumala 1.
5.8 LITRE LEAPING CAT!
Early XJ-S powerd by GM
TexPat
Viestit: 520
Liittynyt: Ti Elo 19, 2008 5:25 pm

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja TexPat »

Eikös Racing Green Jagge pick-up ole juurikin oikea vekotin kun viedään heinää ja rehua pikku Lise-Låttin puhdasveriselle hevoselle? Ei kai sitä kartanollakaan millään rahvaan NissanToyotoilla ajeta vaikka maalaisasunnolla oltaisiinkin muuten rennommin? ;)
Avatar
kissaeläin
Viestit: 4838
Liittynyt: Su Tammi 22, 2012 9:06 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja kissaeläin »

TexPat kirjoitti:Eikös Racing Green Jagge pick-up ole juurikin oikea vekotin kun viedään heinää ja rehua pikku Lise-Låttin puhdasveriselle hevoselle? Ei kai sitä kartanollakaan millään rahvaan NissanToyotoilla ajeta vaikka maalaisasunnolla oltaisiinkin muuten rennommin? ;)
Vakoniemi kertoi juttua kerran autosta kun olin paikalla että oli kerran hakemassa jostain liikkeestä tavaraa ja myyjä kertoi että tavara on lastauslaiturilla valmiina. Vakoniemi oli tokaissut että Jagge onkin jo valmiina sielläodottamsa. Myyjä oli hiukan kummissaan katsonut ja varmaan miettinyt kuinka kuution kokoinen laatikko nyt jaggeen laitetaan ja tullut päikalle laiturille tapahtumaa ihmettelemään. Pyöritelyt päätään kun oli nähnyt vekottimen johon tavara oli nakattu. SUomen kilpiin ei tuota saa näin olivat yrittäneet mutta no go.
Kuva Kuva
S Type R (2002) -Black Edition-
mikkotapani
Viestit: 120
Liittynyt: To Syys 10, 2009 8:13 pm
Paikkakunta: Jäppilä (Pieksämäki)

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja mikkotapani »

JoHu kirjoitti:Oho, se on ilmeisesti vähemmän uhanalainen laji Etelä-Savossa. Itse asustelen Pohjois-Savossa ja täällä tilanne on tuo, mitä edellä mainitsin. Onhan se teoriassa mahdollista, että ne tulevat esille vain sellaiseen aikaan, kun itse en ole liikenteessä, mutta epäilen. :)
Terve!

Täällä Etelä-Savossa tuo Jaguaari ei todellakaan ole uhanalainen laji. Kylälläkin (siis Jäppilässä, asukkaita jotain 1500 laaja ympäristö mukaan lukien) on todistettavasti ainakin seitsemän moista kulkinetta, tosin yksi valkea XJ6 homehtuu paikoilleen erään talon pihaan (sääli) vaan muista todistettavasti pidetään huolta. Miestä en tunne (kuulemma ihan äskettäin muuttanut tänne) joka täällä omistaa jo kolme merkkikulkinetta (itsellä vasta kaksi) ja paikalliselle korjaamolle jo lainasinkin sitä erikoisavaintani millä se ABS-kehä aukaistaan jotta pyöränlaakerit saa vaihdettua noihin uudempiin! Ja yhdellä puolitutulla ex-diplomaatti S-type, musta ja kattoluukku tietenkin.

S-typejä sujahtelee vastaan ja ohi välillä Pieksämäki - Jäppilä - Varkaus siihen tahtiin että välillä tuntuu kuin kokoontumisajoissa olisi! Ei niitä kaikkia enää edes huomaa!

Eilen kun läksin XKR:llä työreissulle Ylämyllylle niin tulipa Varkaudessa tuossa puoli kymmenen maissa aamulla Relanderinkadulla vastaan aivan upea ilmestys, ameriikkalinen sanoisi varmaan että ossom, vihreä series II XJ ja kromi kiilsi, en kerennyt huomaamaan oliko 6- vai 12-pyttyinen mutta hällä väliä, kyllä oli hieno ilmestys mitä nyt kerkesin nähdä (harmitti kun en ollut omalla XJ-kuutosella liikenteessä niin olisipa ollut hieno kohtaaminen). Eihän nuo vanhemmat vaan ei niin vanhat XJ:t mitään ihmeellisiä ja harvinaisia ole vaan itse olen ainakin omalleni "sytämmeni" menettänyt, se on minun Jaguar!

p.s 2002 XKR:lläni ajettu nyt 10k työmatkaa alkuvuoden hankinnan jälkeen ja auto toimii kuin ns. "junan vessa", toivottavasti homma jatkuu samaa rataa...
Mikkotapani
XJ6 SIII Sovereign 1983
XKR 2002
Avatar
jakuvaari
Viestit: 2061
Liittynyt: Ma Marras 29, 2004 5:00 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja jakuvaari »

kissaeläin kirjoitti:
TexPat kirjoitti:Eikös Racing Green Jagge pick-up ole juurikin oikea vekotin kun viedään heinää ja rehua pikku Lise-Låttin puhdasveriselle hevoselle? Ei kai sitä kartanollakaan millään rahvaan NissanToyotoilla ajeta vaikka maalaisasunnolla oltaisiinkin muuten rennommin? ;)
Vakoniemi kertoi juttua kerran autosta kun olin paikalla että oli kerran hakemassa jostain liikkeestä tavaraa ja myyjä kertoi että tavara on lastauslaiturilla valmiina. Vakoniemi oli tokaissut että Jagge onkin jo valmiina sielläodottamsa. Myyjä oli hiukan kummissaan katsonut ja varmaan miettinyt kuinka kuution kokoinen laatikko nyt jaggeen laitetaan ja tullut päikalle laiturille tapahtumaa ihmettelemään. Pyöritelyt päätään kun oli nähnyt vekottimen johon tavara oli nakattu. SUomen kilpiin ei tuota saa näin olivat yrittäneet mutta no go.
Noh, Trafin aivoituksia en edes yritä arvata, mutta vaikea uskoa todeksi, kun on kuitenkin olemassa mm. XJ Coupé jne. ja Suomessa on leimassa niitä vale-pick-uppeja mm. Porsche 928, Chevy Camaro yms.

-Jakuvaari
75 XJ6C 4.2L MOD * '72 E-Type 5.3L OTS * '50 MKV 3.5L DHC * '98 XJ8 3.2L Executive (ex) * '66 E-Type 4.2L 2+2 (ex)
____65.500km__________50.000km___________8.800km____________104.000km_______________67.000km_________
HEF
Viestit: 555
Liittynyt: Ti Marras 16, 2004 11:59 am
Paikkakunta: Oxelösund

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja HEF »

Niin eräs niistä harvoista Ruotsin hyvistä puolista on se, että täällä pystyy saamaan kilpiin melkein mitä tahansa. Virkamiehen tavoite on
auttaa ja neuvoa kansalaista noin yleisesti ottaen. Vakoniemen tapausta en tunne, mutta saatan arvata että Trafin satapäinen viranomais-
joukko on kuorossa huutanut: "Ei missään tapauksessa" tai "Maksaa 10.000 Euroa."

Trafi on muuten lyhennys sanoista Trakasserade f....or. Svenska talande fattade säkert meningen :mrgreen:
100 Jaguaaria vitriinissä.

Remember, common sense is not common.
Avatar
kissaeläin
Viestit: 4838
Liittynyt: Su Tammi 22, 2012 9:06 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja kissaeläin »

Moi !
Näin ainakin Vakoniemi kertoi että olivat todenneet että liian suuri korimuutos ja ei onnistu kilpiin laitto suomeen. Muuta en tiedä kuin kerrotun.
Kuva Kuva
S Type R (2002) -Black Edition-
rebel58
Viestit: 779
Liittynyt: La Heinä 07, 2007 12:16 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja rebel58 »

Kyllä pitäisi saada kilpiin. Onhan meillä omavalmisteetkin. Ne lähinnä 30 lukulaiset mihin vaihdet vaikka 90% osista. Autovero tulee päälle, mutta se on nolla noin vanhoissa. Tuon ikäisessä se on pari sataa. Tuo varmaan kaatunu siihen että sitä ei ole rakennettu SUomessa eikä sillä täkäläistä identiteettiä? FHRA voi varmasti kertoa miten tuon saa kilpiin, vai saako?
5.8 LITRE LEAPING CAT!
Early XJ-S powerd by GM
XJR-99
Viestit: 437
Liittynyt: Pe Joulu 16, 2011 9:33 pm

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja XJR-99 »

Ajankohtainen tuo Jaguar pickup truck:

http://truckyeah.jalopnik.com/this-jagu ... 09/+travis

Ja huomattu myös jenkkifoorumilla:

http://www.jaguarforums.com/forum/xj-x3 ... ck-120148/
Avatar
kissaeläin
Viestit: 4838
Liittynyt: Su Tammi 22, 2012 9:06 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mitä bongasit liikenteessä?

Viesti Kirjoittaja kissaeläin »

XJR-99 kirjoitti:Ajankohtainen tuo Jaguar pickup truck:

http://truckyeah.jalopnik.com/this-jagu ... 09/+travis

Ja huomattu myös jenkkifoorumilla:

http://www.jaguarforums.com/forum/xj-x3 ... ck-120148/
Ihan loistavaa :wink:
Tuohan on myynnissäkin sanoilla "Tee tarjous" Jagcornerin sivuilla. Eikun siitä vähän jotain erilaista alle....
Kuva Kuva
S Type R (2002) -Black Edition-
Vastaa Viestiin