S-type Imusarja likainen / pikinen (katso kuva)

Keskustelu teknisistä kysymyksistä.
Tata
Viestit: 75
Liittynyt: Ma Huhti 16, 2018 7:46 pm
Paikkakunta: Turenki

S-type Imusarja likainen / pikinen (katso kuva)

Viesti Kirjoittaja Tata »

Kuva imusarjan pikisestä pinnasta:
https://drive.google.com/file/d/1kP_2Z1 ... EMP55/view

Päätin vaihtaa tulpat 2001 V6 3.0 malliin jonka juuri ostin. Se on juuri katsastettu eikä päästöissä ollut mitään ihmeellistä.

Pitääkö olla huolissaan kun imusarjassa on kuvan kaltainen pikikerros? Imusarjaan on ollut ilmavuoto kuvassa oikeaan reunaan menevän mustan muoviputken toisessa päässä. Voisikohan piki olla syntynyt huohotusputkesta tulevan öljyn ja imavuodon kautta tulevan pölyn yhteisvaikutuksesta?

Onkohan normaalia että imusarja on hiukan öljyinen sisäpinnaltaan? Öljy näyttäisi tulevan tuosta kuvassa näkyvän huohotusputken kautta moottorin takaosasta. Meinasin puhdistaa rätillä mitä tuosta lähtee ja laittaa imusarjan kiinni.
S-type V6 3.0 2001
Ode
Viestit: 471
Liittynyt: Su Helmi 24, 2013 10:13 pm
Paikkakunta: Porvoo

Re: S-type Imusarja likainen / pikinen (katso kuva)

Viesti Kirjoittaja Ode »

Pölyä se tuskin on. Jos sitä noin paljon olisi, että imukanavien seinätkin kuorruttuisivat niin eiköhän sitä olisi kulkeutunut pidemmällekin - kohtalokkaita määriä jo. Olisiko EGR jotenkin syypää ja liika pakokaasu sotkun takana?

Omassa V8:ssa imusarja on ollut puhdas, mutta jonkin verran sen pohjalla on öljyä joka kerta ollut. Kaasuläpän tienoille tuleva EGR on lähiympäristöään tuon näköisesti sotkenut, mutta se on ollut hyvin paikallista.

Ovatko kaikki kanavat tuon näköisiä? Mihin tuossa tulee EGR:n putki - miltä se näyttää?

O
S-Type 4,2, 2004
Sierra STW A, 1991
Astro AWD 8h, 1997
Tata
Viestit: 75
Liittynyt: Ma Huhti 16, 2018 7:46 pm
Paikkakunta: Turenki

Re: S-type Imusarja likainen / pikinen (katso kuva)

Viesti Kirjoittaja Tata »

Täytyi oikein googlata ERG (Exhaust gas recirculation). Imurarjaan tuleva öljy vaikuttaisi tulleen tästä putkesta (jossa oli murtuma) kaasuläpän lähelle:

Kuva

Tuo putki taitaa olla juurikin tuo mainitsemasi pakokaasujen uudelleen kierrätys. Kumma kyllä, vaikka valukanavakanavahässäkkä kaasuläpältä eteenpäin olikin hivenen öljyinen, se ei kuitenkaan ollut pikinen. Piki oli vasta tuolla alaspäin suuntautuvassa osassa imukanavaa. Kaikki kanavat suunnilleen yhtä pikisiä.
S-type V6 3.0 2001
Vastaa Viestiin