X-type akku latautuu liikaa.

Keskustelu teknisistä kysymyksistä.
ville98
Viestit: 1
Liittynyt: Ma Maalis 25, 2019 11:20 am

X-type akku latautuu liikaa.

Viesti Kirjoittaja ville98 »

Hei tota semmosta kyssäriä tosiaan ku laturi lataa liikaa ja siitä vaihdettiin jännitteen säädin niin silti lataa vielä liikaa niin mistähän tässä voisi olla kyse. Autohan on tosiaan jaguar x-type 3.0 sport. Kiitos vastuksista jo valmiiksi
Avatar
Jku
Viestit: 226
Liittynyt: Ma Joulu 11, 2006 7:22 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: X-type akku latautuu liikaa.

Viesti Kirjoittaja Jku »

Mistä päättelet, että akku "latautuu liikaa"?
Onko latausjännite liian korkea (normaalisti 14,1 V +- 0,1 V)?
Onko akku kuuma, kuluttaako vettä vai mikä on oire?
stuba
Viestit: 20
Liittynyt: La Elo 10, 2019 5:21 pm

Re: X-type akku latautuu liikaa.

Viesti Kirjoittaja stuba »

Samaa ilmoittaa oma x typeni 3l v6 koneella. Vaikuttaisiko asiaan kun keulalle sisälle jne kaikkiin vaihdettu ledi polttimot sekä ledi tangot viritetty keulalle edellinen omistaja. Ensivapailla kun pääsee autolle niin ajattelin purkaa systeemit ja laittaa halogeenit tilalle. Auto 2001 vm ajettu 130tkm. Akku uusittu vasta edellisen omistajan toimesta ja moniurahihna vaihdettu myös. Selvisikö ketjun aloittajalla mistä moinen vika johtui. Itselläni latausjännite 15v pintaan.
Jaggis
Viestit: 2
Liittynyt: To Kesä 27, 2019 10:44 am

Re: X-type akku latautuu liikaa.

Viesti Kirjoittaja Jaggis »

Sama "ominaisuus" omassa kissassa eli starttauksen jälkeen tuuppaa 14,7-15 volttia parinminuutin ajan jonka jälkeen se tippuu tuonne 13 voltin hujakoille. Tätäkin voi seurata esim OBD:n kautta ajon aikana. Tämä ei muuttunut vaikka laturin jouduin vaihtamaan vajaa vuosi sitten. Tämän jännitteen putoamisen huomaa pimeässä valojen himmenemisenä lyhyen ajon jälkeen. Muuta haittaa ylijännitteestä en ole huomannut kuin sen, että ajovalohalogeenit (riippumatta laadusta ja tyypistä) kestävät noin vuoden valoautomatikkalla (aina päällä). Tämähän voi olla tarkoituksellinenkin tai sitten siellä on jotain vikaa lataussäätimessä. Never mind.
Vauxi
Viestit: 658
Liittynyt: Su Maalis 11, 2018 2:38 pm

Re: X-type akku latautuu liikaa.

Viesti Kirjoittaja Vauxi »

Etenkin tuoreemmat autot tekevät monet niin että heti startin jälkeen työntävät akkuun tyyliin sen minkä laturista irtoaa kompensoidakseen etenkin pakkasella akun heikentynyttä vastaanottokykyä. Tovin päästä palautuu lataus normaaliksi.
XJR -00.
Vastaa Viestiin