JAGUAR Harvinaisuus: Suomi-MK IX, rek. AMZ-96

Autojen ja tarvikkeiden myynti-ilmoitukset.
AMZ-96
Viestit: 4
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2020 6:14 pm

JAGUAR Harvinaisuus: Suomi-MK IX, rek. AMZ-96

Viesti Kirjoittaja AMZ-96 »

Terve,

1. omistaja on ollut Argentiinan suurlähetystö Helsingissä, pitkäaikainen omistaja oli varhainen FJDC:n jäsen, selvännäkijä Vilho Raatikainen, jonka omistuksessa "AMZ-96" oli aina hänen poismenoonsa saakka.

"Mark Ysi" on viimeinen "Classic Big Jaguar" joille on mm Englannissa, USA:ssa ja Euroopassa oma klubinsakin.
Siinä on 3.8L XK-kone, levyjarrut kaikissa pyörissä, ohjaustehostin ja jarrutehostin sekä kattoluukku.

Kyseinen yksilö on aivan viimeisiä valmistuneita Mark Ysejä, noin 150 autoa valmistui enää tämän jälkeen vuonna 1961.
Tämä on myös nk. "six passenger saloon" eli siinä on täysleveä etupenkki, jolle mahtuu kolme henkeä kuten takapenkillekin, ja sen ansiosta on takapenkin pick-nick pöytien välissä hieno lehtiteline, lukittava lokero ja sähköinen kello takamatkustajille.

Vuosimalli siis 1961, hopeanharmaa, sisustus ruskea. Hyvin alkuperäinen ja ruosteeton museoprojekti (alusta on ruostesuojattu huolella aikoinaan, samoin lattiat yms.) Ovien alareunoissa on ruostevaurioita, mutta ne ovat aika helpot korjata. Seissyt pitkään, mutta hyvässä tallessa, kone pyörii hienosti ja kaikki on paikoillaan, alkuperäiset "matching numbers" kone, sylinterinkansi, kori, alusta ja BW automaattivaihteisto.

Yhteydenotot ja kuvapyynnöt osoitteeseen: "mini.borg1(ät)gmail.com" ja nolla-neljäsataa-766272

Edit: JK. Koneeseen vaihdettu tuoreet öljyt ja jäähdytysnesteet, venttiilikoneisto toimii moitteettomasti, bensalinja puhdistettu, bensapumput huollettu, käynnistyy hyvin ja käy hienosti, ei savuta eikä vuoda kuin hieman kampiakselin takatiivisteestä. Liikkuu ja pysähtyy, jarrut tosin kaipaavat puhdistuksen ja uudet tiivisteet ja ilmauksen uusilla nesteillä. Kaikki mittarit yms toimivat paitsi lämpömittari, josta on putki poikki termostaatin vierestä. Hyvät öljynpaineet ja tasainen käynti. Toki tarvitsee säätää ja huoltaa pitkän seisonnan jälkeen, jotta saa ajoon.